Учень проти наставника. "Барселона" Мессі вщент розбила "Манчестер Сіті" Гвардіоли

21.10.2016
Учень проти наставника. "Барселона" Мессі вщент розбила "Манчестер Сіті" Гвардіоли

Форвард «Барселони» Ліонель Мессі познущався над захистом «Манчестер Сіті». (Фото з сайта УЄФА.)

Титули та регалії, котрі за останні роки здобув аргентинець Ліонель Мессі, зробили з нього мегазіркову постать.
 
Як свідчить видання «Форбс», Лео — найбагатший спортсмен у віці до 30 років. Говорячи про талант цього південноамериканського «Малюка», експерти все частіше називають його гравцем «номер один» в історії футболу.
 
При цьо­му свою велич форвард «Барселони» доводить у найрізноманітніших ситуаціях, часом — не надто комфортних.
 
Важко сказати, за яких обставин попрощалися гравець Мессі та тренер Гвардіола, коли останній після напрочуд успішної серії тріумфів вирішив залишити «Барселону».
 
Проте зрозуміло інше — саме під проводом Хосепа Гвардіоли Ліонель перетворився на суперфутболіста, якого нині не може зупинити жодна команда світу.
 
Навіть «учителю» Мессі не вдається знайти шляхи нейтралізації нестримного аргентинця, хоча його наступні після «Барси» проекти виглядали й виглядають вельми амбіційно.
 
Практично кожного року «Баварія» розглядається футбольною Європою як один із головних претендентів на Кубок чемпіонів.
 
Утім за останні три сезони, впродовж яких працював у Мюнхені Гвардіола, німецький гранд не виграв Суперлігу. У 2015 році у півфіналі ЛЧ мюнхенців зупинила саме «Барселона», завдавши вдома опоненту принизливого розгрому — 3:0. Зазначимо, що «дубль» у тому матчі зробив Мессі.
 
У поточному розіграші Ліги чемпіонів жереб знову звів Гвардіолу з його старим клубом. Цього літа іспанський наставник перебрався до «Манчестер Сіті», з яким спробує підкорити єврокубкову вершину.
 
Початок його співпраці з новим клубом вийшов на славу — на старті прем’єр-ліги «городяни» здобули шість перемог.
 
Проте останні результати «городян» позбавлені блиску. Особливо прикрими для «МС» виглядають їхні здобутки в Лізі чемпіонів, де після розгрому «Боруссії» з Менхенгладбаха (4:0)  підопічні Гвардіоли спочатку не змогли переграти принципового суперника з Шотландії, а в третьо­му турі зазнали болісного приниження на «Ноу Камп».
 
Дарма, що колись Гвардіола тут був домінатором. Сьогодні одноосібним королем Барселони є Ліонель Мессі, який у середу тричі розписався у воротах «городян». Як не прикро титулованому іспанському тренеру, але за останні два візити на «Камп Ноу» його не останнім у Європі командам відвантажили сім «сухих» м’ячів. 
 
«Мессі забивав голи «Манчестер Сіті», немов грав на шкільному майданчику», — нинішній очільник каталонського клубу Луїс Енріке визнав, що суперник з Англії виглядав зовсім непереконливо. 
 
Водночас інший представник англійської прем’єр-ліги у Суперлізі — «Арсенал» — минулої середи продемонстрував неабияку результативність, забивши шість голів у ворота болгарського «Лудогорця». Іще один автор «хет-трику» — німець Месут Озіл.
 
Розгромної перемоги досягла й попередня команда Гвардіоли — «Баварія», котра під керівництвом італійця Карло Анчелотті встановила рекорд ЛЧ, здобувши 13-ту поспіль домашню перемогу в турнірі. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 3-й тур. Група А. «ПСЖ» (Франція) — «Базель» (Швейцарія) — 3:0 (Ді Марія, 40; Моура, 62; Кавані, 90+3 (пен.)), «Арсенал» (Англія) — «Лудогорець» (Болгарія) — 6:0 (Санчес, 12, Уолкотт, 42; Чемберлен, 46; Озіл, 56, 83, 87).
 
Турнірне становище: «Арсенал», «ПСЖ» — 7, «Базель», «Лудогорець» — 1.
 
Група С. «Барселона» (Іспанія) — «Манчестер Сіті» (Англія) — 4:0 (Мессі, 17, 61, 69; Неймар, 89; нереалізоване пенальті: Неймар, 87 («Б»); вилучення: Матьє, 73 — Браво, 53), «Селтік» (Шотландія) — «Боруссія» (М, Німеччина) — 0:2 (Штіндль, 57; Хан, 77).
 
Турнірне становище: «Барселона» — 9, «Манчестер Сіті» — 4, «Боруссія» (М) — 3, «Селтік» — 1.
Група D. «Ростов» (Росія) — «Атлетико» (Іспанія) — 0:1 (Карраско, 62), 
«Баварія» (Німеччина) — «ПСВ» (Голландія) — 4:1 (Мюллер, 13; Кімміх, 21; Левандовський, 59; Роббен, 84 — Нарсінг, 41).
 
Турнірне становище: «Атлетико» — 9, «Баварія» — 6, «ПСВ», «Ростов» — 1.