Хто ж її покарає? Гонтарева стала інструментом олігархічного грабунку України

20.10.2016
Присутність у керівництві Національного банку України таких людей, як Валерія Гонтарева, виникла через бездіяльність правоохоронних органів.
 
Про це в кулуарах Верховної Ради заявив глава фракції «Самопоміч» Олег Березюк, повідомили «Українські новини».
 
«Гонтареви в цій країні народжуються тому, що не працює прокуратура, антикорупційний суд і не хочуть вводити декларування. Це все системні речі... Те, що Національний банк, НКРЕ, «Нафтогаз» є інструментами олігархічного грабунку держави, — це очевидний факт. Це почалося не при Гонтаревій, але вона є активним інструментом цього грабежу», — заявив парламентарій.
 
Олег Березюк наголосив, що діяльність Валерії Гонтаревої на посаді глави НБУ необхідно розслідувати. Водночас він сумнівається, що існуюча правоохоронна система зможе її покарати.
 
«Без сумніву, потрібно розслідувати і карати. Але чи є кому карати? НАБУ хочуть знищити, антикорупційного суду немає, а в будь-якому іншому суді навіть найкраща справа розвалиться. Тому ми розглянемо питання щодо Гонтаревої, як щодо людини, конкретно на фракції», — зазначив депутат. Він додав, що після цього фракцією «Самопоміч» буде ухвалено рішення про голосування щодо її відставки з поста глави Нацбанку.
 
Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує Президенту України подати в парламент проект постанови про звільнення голови Нацбанку Валерії Гонтаревої.