«Подивіться, хто повернувся!». Поліцейським Мадрида довелось вгамовувати ультрас варшавської «Легії» гумовими кулями

20.10.2016
«Подивіться, хто повернувся!». Поліцейським Мадрида довелось вгамовувати ультрас варшавської «Легії» гумовими кулями

Втративши концентрацію наприкінці поєдинку з «Монако», футболісти московського ЦСКА не дозволили своєму кіперу провести перший за десять років «сухий» матч. (Фото з сайта УЄФА.)

Повернення своєї команди після 21-річної перерви до групового раунду Ліги чемпіонів фанати варшавської «Легії» відсвяткували «на широку ногу». «Вгадайте, хто повернувся?» — банер iз таким написом вивісили польські ультрас, відомі своїм гарячим характером, на першому поєдинку «легіонерів» у групі F.
 
Приймаючи «Боруссію» з Дортмунда, місцеві фани настільки «гостинно» зустріли своїх німецьких візаві, що їхня команда отримала суворе покарання від Європейського футбольного союзу, котрий приписав «Легії» провести без глядачів наступний домашній матч ЛЧ, у якому на «Стадіоні Війська польського» має зіграти мадридський «Реал».
 
Утім залишати себе без десерту варшавські ультрас не забажали й на гостьовий поєдинок 3-го туру — проти того ж таки «Реалу» — зібрали чималу армію вболівальників, яка в кількості чотирьох тисяч «штиків» у вівторок висадилася в околицях «Сантьяго Бернабео».
 
Фанати «армійського» клубу з Варшави не були б собою, якби знову не продемонстрували свій гордий та во­йовничий характер. Аби заспокоїти польську «торсиду», котра влаштувала біля «королівської» арени безлади, мадридським поліцейським довелося застосовувати гумові кулі.
 
Водночас на футбольному полі «Сантьяго Бернабео» домінували господарі, котрі з рахунком 5:1 розгромили варшавських «легіонерів», не дозволивши тим навіть подумати про можливість здобуття перших очок у розіграші.
 
Для іншого армійського клубу, котрий бере участь у поточній Лізі чемпіонів, — московського ЦСКА — третій тур «еліт-раунду» також приніс глибоке розчарування. Завдяки голу орендованого у
«Монако» — суперника по позавчорашньому двобою — Ласіни Траоре російський чемпіон був близький до своєї першої в поточному турнірі перемоги.
 
Проте за три хвилини до завершення основного часу «армійці» випустили з рук бажаний результат. «Дуже прикро пропускати наприкінці поєдинку, особливо в матчі Ліги чемпіонів», — заявив шведський півзахисник ЦСКА Понтус Вернблум. 
 
Неабиякий розпач пережив голкіпер і капітан московського клубу Ігор Акінфеєв, який пропустив гол у 40-му поспіль поєдинку Суперліги. Як свідчить сайт УЄФА, невтішна серія 30-річного кіпера триває з осені 2006 року.
 
«За відсутності Дзагоєва та Єрьоменка ЦСКА виступив достойно», — так оцінив гру «червоно-синіх» один із «віп»-уболівальників клубу, високопоставлений чиновник з російського уряду, віце-прем’єр міністр Аркадій Дворкович.
 
Відзначимо, що для «армійців» фінський півзахисник Роман Єрьоменко, як і за часів своїх виступів за київське «Динамо», — фігура колоритна. У минулому сезоні екс-динамівця визнали кращих гравцем російської прем’єр-ліги.
 
Проте щойно почався новий єврокубковий сезон, Єрьоменко опинився поза грою. Після того як одна з його допінг-проб дала позитивний результат, УЄФА відсторонила гравця від усіх офіційних поєдинків на 30 днів — до з’ясування остаточних обставин справи.
 
Поки ж гравець збірної Фінляндії, з якою, до слова, 12 листопада в Одесі належить зіграти нашій національній команді черговий поєдинок відбору на ЧС-2018, чекає на результати проби «Б», його ЦСКА продовжує залишатися найгіршим колективом квартету Е.
 
Щоправда, говорити тут про домінування якоїсь однієї сили не доводиться — вже в наступному турі турнірна таблиця може зазнати серйозних змін.
 
Інша справа — «пулька» G. Її одноосібному лідеру, дебютанту ЛЧ — «Лестеру» — для виходу в «плей-оф» залишилося зробити один успішний крок. Здається, так само не матимуть проблем iз проходженням групової стадії ЛЧ-2016/2017 і фаворити квартету F — «Реал» iз «Боруссією», а також проміжні лідери «пульки» Н — «Ювентус» та «Севілья», котрі мають усі шанси на дострокову кваліфікацію. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 3-й тур. Група E. ЦСКА (Росія) — «Монако» (Франція) — 1:1, «Байєр» (Німеччина) — «Тоттенхем» (Англія) — 0:0.
Турнірне становище: «Монако» — 5, «Тоттенхем» — 4, «Байєр» — 3, ЦСКА — 2.
Група F. «Реал» (Іспанія) — «Легія» (Польща) — 5:1, «Спортинг» (Португалія) — «Боруссія» (Д, Німеччина) — 1:2.
Турнірне становище: «Боруссія» (Д), «Реал» — 7, «Спортинг» — 3, «Легія» — 0.
Група G. «Лестер» (Англія) — «Копенгаген» (Данія) — 1:0, «Брюгге» (Бельгія) — «Порту» (Португалія) — 1:2.
Турнірне становище: «Лестер» — 9, «Копенгаген», «Порту» — 4, «Брюгге» — 0.
Група Н. «Ліон» Франція) — «Ювентус» (Італія) — 0:1, «Динамо» (Зг, Хорватія) — «Севілья» (Іспанія) — 0:1.
Турнірне становище: «Ювентус», «Севілья» — 7, «Ліон» — 3, «Динамо» (Зг) — 0.