Система «Просторро». У Львові старий кінотеатр перетворять на сучасний громадський центр

18.10.2016
Система «Просторро». У Львові старий кінотеатр перетворять на сучасний громадський центр

Тепер тут буде і кіно, і до кіна. (Фото з сайта lvov.ws.)

У Залізничному районі Львова планують відремонтувати приміщення колишнього кінотеатру «Арлекіно» та створити громадський центр. Про це повідомила в.о. начальника відділу маркетингу та культурних індустрій управління культури ЛМР Богдана Брилинська.
 
Вона зазначила, що на початку року приміщення передали на баланс бібліотечної системи для дорослих, яка розташована у частині цієї ж будівлі.
 
«Це приміщення було у не надто хорошому стані. Все було захаращене. У травні управління культури, представники інституту міста, місцеві депутати, бібліотекарі проводили спільну толоку з громадою району», — повідомила чиновниця.
 
Вона додала, що протягом останнього місяця фахівці працювали над розробленням майбутньої візії приміщення. Інститут міста організував воркшоп, метою якого було спільно з мешканцями напрацювати ідеї перетворення об’єкта.
 
Для цього провели соціологічне опитування. Людей запитали, що вони хочуть бачити у цьому будинку.
 
«Ми зрозуміли, що там повинні бути танці для дітей і дорослих, музика, бібліотека. Насправді у підсумку дійшли висновку, що сам простір потрібно зробити універсальним. Тобто зали повинні використовувати і для танців, і для музики, і для читання. Також там плануються і виставкові площі, і місце для виступів та кінопоказів, щоб це був громадський центр, який би міг провести будь-який захід чи акцію», — зазначила Богдана Брилинська.
 
Будівля має три поверхи. Зокрема, на першому пропонують розташувати бібліотечний та читальні зали, зону для виставок та гардероб. На другому буде міні-кухня та три різні зони для проведення заходів.
 
Однак родзинкою цього простору має бути відкрита тераса на третьому поверсі.
 
Серед ідей також присутня дуже важлива — зробити простір комфортним для людей з обмеженими можливостям. Зокрема, зараз розглядають варіанти облаштування на сходах підйомника для візків.
 
За словами Богдани Брилинської, цьогоріч у міському бюджеті передбачено 500 тис. грн., які витратять на розробку проектно-кошторисної документації, а вже наступного року тут планують провести ремонт та відкрити новий громадський простір.