Відому в Херсоні прибічницю «русского міра» зарахували до Нацакадемії державного управління

18.10.2016
Наскільки прискіпливо відбираються кадри, які здобувають освіту в Національній академії державного управління при Президентові України? Це запитання саме собою напрошується після того, як стало відомо, що до докторантури навчального закладу нещодавно було зараховано відому в Херсоні прихильницю «русского міра» Тетяну Томіліну. 
 
Пані Тетяна в рідному місті — постать досить відома. Адже ще донедавна очолювала там академічний ліцей імені Мішукова при Херсонському держуніверситеті. І саме тоді довкола неї спалахнув перший скандал. Місцевий журналіст Євген Приходько, зайшовши на сторінку директорки ліцею «ВКонтактє», був вражений кількістю сепаратистських пабліків, на які підписалася сіячка «розумного, доброго, вічного».
 
Звісно, бути підписаним на контент — iще нічого не означає (зрештою, людині може бути просто цікаво знати, що діється у ворожому таборі). Зовсім інша справа — регулярно викладати провокативні відео сепаратистського змісту та писати відповідні коментарі. Й усе це могли бачити учні ліцею, які заходили на сторінку свого педагога!
 
Тоді Томіліна викрутилася поясненнями, що її акаунт, мовляв, зламали (ну звісно, а вона місяцями цього не помічала й продовжувала викладати новини про ліцей) та видалила компрометуючу сторінку з соціальної мережі. 
 
Тетятна Томіліна дивом втрималася в кріслі директора ліцею, хоча обласна організація ВО «Свобода» й направляла звернення до міністра освіти з вимогою звільнити її за звинуваченням у сепаратизмі. Одначе коли влітку 2015 року сплив термін контракту, продовжувати його з Томіліною не стали. 
 
Відтак екс-директорка активно взялася до громадської роботи. З листопада 2015 року вона фігурує в засновниках херсонської громадської організації «Громадська безпека та розвиток». Нагадаємо, що саме ця організація ініціювала відкриття кримінального провадження проти Міжнародного благодійного фонду «3000», який очолює Катерина Ющенко.
 
Додамо, що досвід «гучних викриттів» iз не менш гучним «пшиком» у пані Тетяни вже був: балотуючись на посаду мера Херсона, вона звинувачувала Пентагон у будівництві на території міста секретної бактеріологічної лабораторії.
 
І навіть запрошувала всіх бажаючих — «особєнно із чісла любітєлєй амєріканского міра» (ну те, що пані Тетяну цікавить зовсім інший «мір», ми вже знаємо) — відвідати засекречений об’єкт... Щоправда та «страшилка» так і не допомогла їй сісти в крісло міського голови. 
 
Не зайве нагадати, що соратники по «Громадській безпеці та розвитку» в Томіліної відповідні. Наприклад, Олександр Гуляєв, відвертий сепаратист, який у 2014 році представляв неіснуючу «Херсонську народну республіку» на «з’їзді республік» у Ялті. Він же під час Революції гідності закликав Януковича втопити Майдан у крові (на жаль, відео дивним чином зникло з мережі).
 
Словом, «клуб за інтересами» підібрався ще той. Виникає лише запитання: як такі люди потрапляють на навчання до престижних вишів, у даному випадку Національної академії при Президентові України? Тим більше у час, коли додаткову інформацію про будь-яку людину можна отримати натисканням кількох кнопок на комп’ютері?