Мамина казка: понад 200 текстів «змагалися» за можливість потрапити до книжки

11.10.2016
У Львові  фінішував унікальний соціальний проект казок «Щастя у віконці». Кінцева мета його  — випустити збірник казок, авторами якого будуть мами, тата, дідусі та бабусі. Побачить видання світ у переддень Святого Миколая на Карнавалі казок, який готує Благодійний фонд «Щастя завжди поруч».
 
Як розповіла автор і керівник проекту Ірина Астахова, їм вдалося отримати вчетверо більше казок, ніж очікували. Зараз це 212 дитячих казок  від 77 авторів iз різних куточків України. Однак у саму книжку ввійдуть лише 50 казок, які відбирала спеціальна редколегія.

Книга «Щастя у віконці» матиме чотири розділи: «Казки про дива», «Казки про звірят», «Казки про діток», «Казки про зиму та Миколая». Першими отримають ці книжки дітки-сироти та діти з багатодітних родин. Друкувати цю унікальну книгу казок будемо у Львові», — розповіла  Ірина Астахова.
 
До проекту приєдналися восьмеро ілюстраторів. Зараз готують макет та малюють ілюстрації. У планах — видати п’ять тисяч екземплярів книги. 
 
«Почувши про цей конкурс від колеги, відразу вирішила долучитися, — розповідає автор казок, мама двох дітей Леся Кічура. — Мої діти слухають казки віддавна, і ясна річ, що мамина казка, написана спеціально для своєї дитини, запам’ятається дитині краще, аніж просто гарна казка невідомого автора. Тож іноді вечорами переказуємо відомі сюжети або складаємо нові. Скажімо, «Казка про ображену гумку» виникла в голові тоді, коли син вкотре наводив лад зі своїм шкільним приладдям, яке має звичку неохайно складати».