До кінця року «Укрзалізниця» обіцяє декомунізацію

11.10.2016
До кінця року «Укрзалізниця» обіцяє декомунізацію

«Комфорт» минулого століття «Укрзалізниця» обіцяє змінити. (Фото з сайта ipress.ua.)

«Укрзалізниця» вирішила відповідально та оперативно виконувати Закон України «Про декомунізацію».

За інформацією відомства вже цього року буде капітально відремонтовано до 100 пасажирських залізничних вагонів. Наступного ж року ця кількість збільшиться вдвічі.

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, вагони будуть «сучасні та з вакуумними туалетами».

Також міністр заявив, що до кінця року пасажирам буде простіше користуватись інтернетом: «Начебто є рішення щодо безперебійної роботи вай-фаю в поїздах та запровадження електронного квитка на електричках.

З наступного тижня розпочинаємо обговорення», — додав він.
 
Окрім цього, пасажири забудуть про анекдоти щодо гігієни та подушок у потягах, оскільки на пасажирів, за словами міністра, чекають європейські стандарти в обслуговуванні: «Відмовимося від подушок «на пір’ї» і ковдр у пилюці. Буде введено європейський сервіс, який повністю відповідатиме гігієні та зручності. І, так, знімемо фіранки чи, як дехто їх називає, «занавєски». Лише ролети на вікнах», — додав міністр. 
 
Окрім цього, «Укрзалізниця» обіцяє позбутися радянських назв станцій. А ще відтепер чутимемо на вокзалах оголошення лише двома мовами, обіцяє пан Омелян: всі квитки, назви станцій, оголошення, інформація на табло — тiльки українською та англійською.
 
«Домовилися, що наступного тижня відбудеться зустріч iз громадськими активістами, під час якої розглянуть нові маршрути на зимовий сезон, і роботу з громадськістю буде формалізовано. А це означає, що «УЗ» нарешті матиме дієвий механізм зворотного зв’язку щодо зручності графіків, комфортності поїздів, а платники податків і пасажири «УЗ» матимуть можливість впливати на це», — додав міністр.

До речі, з нагоди загальнодержавного свята захисників Вітчизни, що відтепер збiгається з Покровою і є вихідним днем, «Укрзалізниця» призначила 11 додаткових поїздів — із 13-го до 16 жовтня.

Курсуватимуть по одному додатковому поїзду, які вирушать з Києва 13 жовтня і у зворотному напрямку — 16 жовтня, за маршрутами до Ужгорода, Івано-Франківська — Ворохти, Івано-Франківська — Чернівців, Одеси, Львова, із Запоріжжя до Івано-Франківська; ще 5 поїздів вирушать зі столиці 14 жовтня: до Львова, Ковеля, Хмельницького, Одеси, Дніпра. «Укрзалізниця» також призначила на 13 і 14 жовтня два додатковi потяги «Київ — Харків».