Розумні добрива за розумними цінами

11.10.2016
Компанія «Альфа-Смарт Агро» стала одним із небагатьох на сьогодні вітчизняних інвесторів, які вважають перспективним будувати і розвивати виробництво в Україні, а не переплачувати за імпорт. Білоцерківський завод препаративних форм — підприємство зі стовідсотковими українськими інвестиціями. 
Підприємство позиціонує себе у форматі Smart Agro. На новому заводі функціонують хімічна та агрономічна лабораторії. Передбачено також міні-завод, який дасть можливість протестувати виробництво нових препаратів перед запуском основної лінії. «Підхід досить ґрунтовний, але і виклики ринку серйозні. Тому чекаємо від Alfa Smart Agro високої планки», — привітав новоселів присутній на відкритті міністр агрополітики Тарас Кутовий.
Новозбудований завод складається з трьох основних та кількох допоміжних дільниць. Тут передбачається виробництво водних розчинів гербіцидів, десикантів та мікродобрив, засобів захисту рослин у формі концентратів суспензій (чотири окремі виробничі лінії, призначені, відповідно, для виробництва фунгіцидів, інсектицидів, гербіцидів та протруйників). Виробництво засобів захисту рослин у формі концентратів емульсій планують розпочати в наступному році.
Планова потужність введеного в експлуатацію заводу — 11,4 тисячі тонн продукції на рік. Кількість співробітників після виходу заводу на повну потужність становитиме 50 осіб. Нововведене підприємство, повідомляє прес-служба Мінагрополітики, здатне буде забезпечити майже шосту частину потреб українських аграріїв у засобах захисту рослин, що допоможе знизити залежність від імпорту. Адже, за статистикою, сьогодні понад 90 відсотків засобів захисту рослин, що використовуються в Україні, завозять з-за кордону.