Кримінальний туризм

11.10.2016
Пам’ятаєте приказку про те, що від тюрми та від суми зарікатися не варто? Втім дехто з любителів гострих відчуттів буває не проти на власній шкірі відчути всю романтику тюремної баланди і неба в клітинку. Але — щоб не надовго, а так, просто спробувати.
Саме для таких екстремалів влада індійського міста Сангаредді пропонує незвичайний атракціон — за символічних 7,5 долара тут можна на одну ніч «прописатися» в камері місцевої в’язниці, якій більше 200 років. Із собою можна взяти засоби гігієни, кружку-миску-ложку і постіль. Також вам видадуть смугасту робу в’язня. 
Автори ідеї сподіваються, що таким чином вони зможуть підняти рівень туризму в регіоні, тим більше що місцева в’язниця — і справді історичний об’єкт. Вона була збудована у 1796 році й спочатку планувалася під казарми, але пізніше «перепрофілювалася» під утримання злочинців. У 2012 році тут розмістився музей кримінального світу Індії. 
У Сангаредді розраховують, що охочих стати «в’язнем на добу» буде чимало. З одного боку — історична реліквія. З іншого — якщо нема де переночувати, то і в’язниця — дах над головою. Тим більше що плата і справді — більш ніж доступна.