Туризм нон-стоп: у Тернополі запрацював цілодобовий туристичний центр

07.10.2016
Тернопіль ще раз підтвердив своє прагнення  стати комфортним для туристів — у місті запрацював перший в Україні цілодобовий туристично-інформаційний центр.

Його потрібність організатори пояснюють тим, що велика частина туристів — до слова, за інформацією міськради, цього року їх побувало в Тернополі вже близько 150 тисяч — прибуває та виїжджає рано вранці чи пізно ввечері.

У цей час фактично всі заклади або ще, або вже зачинені. Багато з подорожуючих приїжджають із коротким туром на вихідні без зупинки в готелі, тож досі стикалися з цілою низкою незручностей. Відтепер же в самому центрі міста є «точка», де їх радо зустрінуть у будь-який час доби і нададуть послуги першої, так би мовити, необхідності. Там можна вирішити питання щодо організованих екскурсій, перекусити і випити кави-чаю, безплатно отримати туристичну карту Тернополя, при­дбати сувеніри тощо.
 
Як повідомив журналістам директор КП «Туристично-інформаційний центр» Тарас Ковальчук, усі кошти, що надходитимуть від діяльності цього закладу, використовуватимуть, знову ж таки, на розвиток туризму. Також він поділився деякими цікавими для туристів планами на найближче майбутнє, детальніше про які можна буде дізнатися на сайті центру — vse.te.ua (чотирма мовами, до речі).

В цілому ж, як розповів присутній на відкритті центру представник Тернопільської міськ­ради, першочергову увагу у  «файному місті» планують надавати розвитку подієвого та релігійного туризму, а ще — задіяти нарешті у цій справі потенціал унікальних тернопільських підземель.