Негода «утилізує» відходи

06.10.2016
Негода «утилізує» відходи

Машини-амфiбiї. (Фото з сайта fakty.ictv.ua.)

У Львові суттєво погіршилася погода, почалися зливи. У спальному районі міста потоки води несли вулицями гори побутового сміття. Львів’яни викладали фотографії наслідків негоди в інтернеті. Користувачі соцмереж були обурені станом міських комунікацій: «Який жах. Бруд, антисанітарія повна», — пише Оленка Майстришин. Пізніше голова Сихівської райадміністрації Ірина Маруняк повідомила, що відходи змило з майданчиків ОСББ: «Вони дійсно були перевантажені. Сьогодні перевізник забрав сміття. Те, що залишилося, обіцяв вивезти до кінця дня. На місці працюють двірники».
Через потужні зливи у Львові затопило й дитячу поліклініку на Левандівці. А в одному з супермаркетів міста у відра збирали воду, яка текла зі стелі. На багатьох вулицях били «фонтани» зі зливових труб i каналізаційних люків, які не справлялися з об’ємом води. Міський транспорт їздив нерегулярно. Через дощі в місті сталося багато ДПТ. За словами львів’ян, таксисти брали з пасажирів за послуги перевезення по­двійний тариф.
На відремонтованій вулиці Стуса фура Volvo провалилася під асфальт колесом. Керівник ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза розповів, що причиною обвалу дороги став старий колектор. Він не впорався з потоками води, кришку каналізаційного люка вирвало, і вантажівка провалилася туди колесом. Уже до кінця дня компанія-підрядник «Онур» та «Львівводоканал» взялися ліквідовувати наслідки за свій рахунок. У міській раді розповіли, що в деяких районах справді ситуація була складною, але її вдалося стабілізувати. 
Зазначимо, що, згідно з прогнозом погоди, дощ у Львові поки що не припиниться, супроводжуватиметься поривчастим вітром. А завтра можливі навіть мокрий сніг та ожеледиця.
Нагадаємо, що колапс системи утилізації сміття у Львівській області стався після пожежі на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі Жовківського району.