Врятувати режисера

06.10.2016
Колектив Львівського академічного театру імені Леся Курбаса звернувся по допомогу до своїх глядачів і шанувальників із проханням долучитися до збору коштів на лікування художнього керівника театру Володимира Кучинського. Режисерові поставили діагноз «гострий лейкоз». Він був госпіталізований у гематологічне відділення 5-ї міської лікарні Львова.
«Друзі, захворів Володя Кучинський. Діагноз — гострий лейкоз. Давайте скупчимося і допоможемо одному з кращих українських режисерів і душі львівського Театру Леся Курбаса», — написала у «Фейсбуці» народний депутат України Ірина Подоляк.
Допомогти Володимиру Кучинському закликав і мер Львова Андрій Садовий: «Театр Леся Курбаса — це явище в мистецькому житті міста, а Володимир Кучинський — його душа. Біда приходить тоді, коли її ніколи не чекаєш. У Володимира діагностували гострий лейкоз. Він вже перебуває на лікуванні в Ізраїлі. Є сподівання, що перший місячний курс інтенсивної терапії дасть можливість зупинити розвиток страшної хвороби. Вартість курсу — 61 648 дол. США  (повний курс — 175 000 дол.). Львівська міська рада візьме на себе частину фінансування, але потрібною є допомога всіх небайдужих. Я закликаю долучитись до цієї справи усіх небайдужих львів’ян, підприємців і допомогти врятувати життя», — написав на своїй сторінці у соцмережі львівський очільник.
Реквізити для допомоги:
Картка Приватбанку 5168 7556 3101 5761
Кучинський Володимир Степанович.
 

ДОСЬЄ «УМ»

Володимир Кучинський — лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка, заслужений діяч культури України. Навчався режисури у Анатолія Васильєва. Із 1988 року — художній керівник створеного ним Львівського молодіжного театру імені Леся Курбаса. Специфіка театру: експеримент, спрямований на розкриття акторської індивідуальності. Театр брав участь, одержував перемоги і, зокрема, гран-прі на престижних міжнародних фестивалях не тільки в Україні, а й в інших країнах.