За вбивство бізнесмена Богдана Копитка обіцяли понад 2,5 мільйона гривень

30.09.2016
Ще 29 серпня було вчинено замах на Богдана Копитка, який є власником ПАТ «Львівський холодокомбінат» — одного з найбільших виробників морозива в Україні. Тоді підриємець залишився живим, бо їхав в окремому авто. У Старому Селі Пустомитівського району в підірваному позашляховику загинуло троє охоронців. Цього тижня на брифінгу в столиці перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян повідомив, що напередодні в Києві було затримано замовника цього злочину.
«Організатор пообіцяв виконавцям замовного вбивства 2 млн. 600 тис. гривень (еквівалент 100 тисяч доларів. — Авт.). Проте вони отримали «лише» аванс у розмірі 600 тисяч гривень, оскільки бізнесмен залишився живий. У злочинній групі були чітко розподілені ролі», — розповів керівник кримінальної поліції. Під час нападу на кортеж організатор бив із кулемета, маючи напоготові протитанковий гранатомет РПГ-26, двоє інших злочинців вели вогонь з автоматів.
Замах готували заздалегідь, адже ще за два місяці до розстрілу на трасі, де стався злочин, комунальники вкладали новий асфальт, i злочинці зуміли закласти під нього керований фугас. Приготували бандити й запасний варіант, заклавши через три кілометри від основного місця у двох місцях ще по фугасу. 
Усіх членів злочинної групи затримано відповідно до статті 208 Кримінального кодексу України. «Один із затриманих є громадянином РФ, другий — колишній боєць батальйону «Айдар», — розповів на брифінгу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Охарактеризував міністр і об’єкт нападу: «Підприємець Богдан Копитко, відомий у західних областях України за кличками «Бодя», «Копито», «Долар».
Виконавцям замаху вже обрано міру запобіжного заходу — їх узяли під варту на два місяці без права застави. Причиною замаху слідчі вважають банальний переділ сфер впливу, що й призвело до війни між кримінальними кланами.