Олександр Зінченко так і не вийшов на поле на матчі ПСВ –Ростов

30.09.2016
Олександр Зінченко так і не вийшов на поле на матчі ПСВ –Ростов

На «Селтік Парку» «Манчестер Сіті» був змушений постійно наздоганяти господарів. (Фото з сайта УЄФА.)

Прикладів непорушної вірності у футболі не так уже й багато. А питання, кому простіше навічно пустити корені на одному місці,  гравцю чи тренеру —  більш ніж риторичне. Але в будь-якому разі й футболісту, й наставнику пов’язати себе «навічно» з одним клубом неймовірно складно.
 
Причин для цього існує велика кількість, утім найчастіше, що змушує футбольних професіоналів  змінювати  про­писку, — відсутність очікуваного від них результату. Приміром, коли керівництво «Баварії» укладало угоду з Хосепом Гвардіолою, в Мюнхені, без сумніву, очікували, що їхній клуб, як і «Барселона», котру перед тим тренував іспанський «коуч»,  перетвориться на машину зі здобуття перемог.
 
Але таким же тріумфальним перебування Гвардіоли біля керма «Баварії» не вийшло. Якщо з каталонцями за чотири сезони Пеп виграв 14 трофеїв, залишивши своє ім’я в літописі абсолютно всіх міжнародних і національних турнірів, то в співпраці з німецьким грандом Гвардіола виглядав не так переконливо. Усього лише сім переможних реляцій, більша частина з яких була зроблена в Німеччині. Тоді як славу кількох міжнародних успіхів «Баварії» (перемога в Суперкубку УЄФА та клубному чемпіонаті світу) іспанцеві варто розділити зі своїм попередником — Юппом Хейнкесом, котрий у сезоні-2012/2013 зробив з мюнхенцями «золотий» «хет-трик».
 
А от тріумфу в головному турнірі Старого світу — Лізі чемпіонів — від Гвардіоли у мюнхенському клубі так і не дочекалися. На місце іспанця, котрий перебрався до «Манчестер Сіті», «Баварія» покликала Карло Анчелотті. Італійця, певною мірою, можна назвати спеціалістом із  Суперліги, адже до перемоги в цьому турнірі він приводив два різні клуби — «Мілан» (двічі) та «Реал».
 
Примітно, що виграти Лігу чемпіонів із трьома різними клубами наразі не вдалося жодному тренеру. Без сумніву, перед Анчелотті стоїть серйозне завдання й рівень його складності італійський спеціаліст зміг побачити вже в другому турі «еліт-раунду», коли його підопічні в Мадриді поступилися «Атлетико», зазнавши таким чином першої в сезоні поразки.
 
Варто нагадати, що півроку тому в півфіналі ЛЧ-2015/2016 «Баварія» (на той час Гвардіоли) вже була бита «матрацниками» Дієго Сімеоне. Щоправда, цього разу у мюнхенців є час для виправлення ситуації. «Матч з «Атлетико» показав, над якими компонентами гри над потрібно ще працювати», — заявив після мадридської невдачі (0:1) атакувальний півзахисник «Баварії» Томас Мюллер.
 
Після завершення свого «лігочемпіонського» поєдинку глибоку роботу над помилками пообіцяв провести й Гвардіола, «Манчестер Сіті» якого не зумів переграти скромний за мірками Суперліги «Селтік». Напередодні принципової «двосерійної» битви зі своїм колишнім клубом — «Барсою» — це вельми необхідна річ. У першому турі ЛЧ шотландський чемпіон пропустив від «Барселони» на «Камп Ноу» аж сім «сухих» м’ячів, проте вдома показав зуби, розписавши надрезультативну мирову (3:3) з беззаперечним лідером англійської першості (шість перемог у шести матчах).
 
Щодо півзахисника збірної України Олександра Зінченка, котрий, нагадаємо, влітку підписав контракт із «МС», перспективний футболіст продовжує «гріти лаву» в «ПСВ», де нині він перебуває в оренді. На матч проти «Ростова» Зінченко потрапив до заявки голландського клубу, однак на полі так і не з’явився. 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 2-й тур. Група А. «Арсенал» (Англія) — «Базель» (Швейцарія) — 2:0, «Лудогорець» (Болгарія) — «ПСЖ» (Франція) — 1:3.
Турнірне становище: «ПСЖ», «Арсенал» — 4, «Лудогорець», «Базель» — 1.
Група С. «Боруссія» (М, Німеччина) — «Барселона» (Іспанія) — 1:2, «Селтік» (Шотландія) — «Манчестер Сіті» (Англія) — 3:3.
Турнірне становище: «Барселона» — 6, «Манчестер Сіті» — 4, «Селтік» — 1, «Боруссія» (М) — 0.
Група D. «Ростов» (Росія) — «ПСВ» (Голландія) — 2:2, «Атлетико» (Іспанія) — «Баварія» (Німеччина) — 1:0.
Турнірне становище: «Атлетико» — 6, «Баварія» — 3, «ПСВ», «Ростов» — 1.