Реалістичний «мрійник»: «Динамо» здобуло перший пункт у новому розіграші Суперліги

30.09.2016
Реалістичний «мрійник»: «Динамо» здобуло перший пункт у новому розіграші Суперліги

У гарячому Стамбулі динамівцям удалося здобути позитивний результат . (Фото з сайта www.ua-football.com.)

Слід визнати, що з групою в ниніш­ньому розіграші Ліги чемпіонів «Динамо» неабияк пощастило. Тут немає ні «Барселони» з «Баварією», ні «Манчестер Сіті» з «Атлетико».
 
Можливо, для глядацького рейтингу відсутність у динамівському квартеті грандів — і не найкращий варіант. Водночас безпосередньо для «біло-синіх», які в нинішньому сезоні переживають серйозний ігровий спад, — «Наполі», «Бешикташ» та «Бенфіка» — варіант, можна сказати, ідеальний. Оцінивши силу суперників, одразу після жеребкування президент «Динамо» Ігор Суркіс поставив перед командою завдання — участь у «плей-оф» Суперліги. 
 
У попередньому розіграші ЛЧ динамівці доволі впевнено подолали груповий бар’єр, але тоді в розпорядженні Сергія Реброва був дещо інший колектив. У нових реаліях гра столичного клубу виглядає розбалансованою. Серія з чотирьох матчів без перемог, яку минулих вихідних підопічні Реброва таки перервали, наштовхувала на різного роду песимістичні припущення.
 
Гостьовий поєдинок проти «Бешикташа» в другому турі ЛЧ мав прояснити динамівські перспективи — як у самому турнірі, так і загалом. Назвати турецькі клуби «головним болем» для українського чемпіона аж ніяк не можна. Представники турецького футболу входять до групи команд, із якими вітчизняні команди можуть «грати й вигравати». Загалом, основною проблемою для суперників турецьких грандів є не стільки сама команда, як її палкі фанати, котрі влаштовують «візитерам» гарячий прийом.
 
«Біля наших воріт «Бешикташ» нічого не створив», — так після гри оцінив продуктивність суперника захисник «Динамо» Євген Хачеріді. За великим рахунком, можливо, й так, хоча перша половина матчу все ж пройшла під диктовку чемпіона Туреччини. А гол, який у середині першого тайму пропустив молодий Артур Рудько, господарі забили зі штрафного. Його просто ідеально, «поклавши» м’яч у дев’ятку, виконав чемпіон Європи-2016 — 33-річний португалець Рікардо Куарежма.
 
До перерви у «біло-синіх» гра взагалі не клеїлася. Кардинально ж усе змінилося після виходу на поле 18-річного Віктора Циганкова, котрому знадобилося лише три хвилини для встановлення рівноваги в матчі. Власне була у динамівців і хороша нагода вирвати в Стамбулі перемогу, проте під завісу поєдинку капітан «біло-синіх» Андрій Ярмоленко не реалізував, по суті, вихід сам-на-сам iз кіпером «Бешикташа». Утім, як відзначив автор «динамівського голу», й одне очко — багато варте. «Ми зіграли внічию, команда не виграла, тож про геройство говорити не будемо. А мій гол — це мрія, котра втілилася в життя», — сказав Циганков. 
 
Звісно, говорити про те, що у стінах динамівської академії народилася нова зірка, зарано, проте дебютні кроки на найвищому рівні 18-річного «вінгера» виглядають упевнено й зріло. Завдяки його голу «біло-сині» уникли другої поспіль поразки на старті групового етапу ЛЧ і, що головне, зберегли шанси в боротьбі за місце в «плей-оф».
 
Після того як у протистоянні з «Бенфікою» «Наполі» поповнив свій очковий баланс черговими трьома балами, у групі В викристалізувався яскравий фаворит. Решта ж команд має вельми рівні шанси на другу позицію. Утім вирішальним для «Динамо» в цьому процесі все ж буде «спарена» дуель iз португальським клубом. 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Група В. 2-й тур. «Бешикташ» (Туреччина) — «Динамо» (Україна) — 1:1 (Куарежма, 29 — Циганков, 65); «Д»: Рудько, Морозюк, Хачеріді, Вида, Антунеш, Рибалка, Ярмоленко, Гармаш, Буяльський (Корзун, 22), Гонсалес (Циганков, 62), Мораес (Гладкий, 78)).
«Наполі» (Італія) — «Бенфіка» (Португалія) — 4:2.
 
Турнірне становище: «Наполі» — 4, «Бешикташ» — 2, «Динамо», «Бенфіка» — 1.