У Вінниці можна оформити субсидію за 15 хвилин

23.09.2016
У Вінниці можна оформити субсидію за 15 хвилин

Цього року добро на субсидії дали у Вінниці понад 5,5 тисячі заявникам.

Жителі Вінниці активно готуються до нового опалювального сезону та почали оформлювати адресну безготівкову допомогу для оплати житлово-комунальних послуг. Аби процес оформлення не виснажував, вінничани попередньо звертаються до «Прозорих офісів» та беруть талон, у якому зазначено дату та час оформлення документів.
 
Ті, хто вперше звертається по субсидію, в офісі пишуть заяву та заповнюють декларацію про доходи, прихопивши із собою паспорти та ідентифікаційні коди всіх прописаних членів родини. Отримати талон попереднього запису можна також через iнтернет-сервіс або по телефону. 
 
«Серед вінничан ця послуга користується великим успіхом. Люди не хочуть чекати у чергах і вже навчилися користуватися електронною системою Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс». Лише за першi два дні цього тижня послугою скористалося більше 300 вінничан». — розповідає директор департаменту соціальної політики міської ради Лариса Попова. І додає: «Це дуже зручно, коли людина знає, в який день та на який час їй потрібно прийти. Спілкування зi спеціалістом не займе більше 15 хвилин. До того ж не потрібно приходити з уже заповненими деклараціями, щоб не допустити помилок. Фахівець допоможе швидко оформити необхідні документи». 
 
До речі, якщо протягом попереднього опалювального сезону субсидію вже призначали, то перерахунок відбудеться автоматично. Навіть якщо протягом літнього періоду допомоги не було.
 
Призначити адресну безготівкову допомогу для оплати житлово-комунальних послуг можуть, навіть якщо хтось із членів родини здійснив одноразову покупку, дорожчу за 50 тис. грн. Для цього при оформленні документів, варто зазначити, щоб заяву розглянула відповідна комісія, — розповідає начальник відділу контролю за правильністю призначення, перерахунку і виплати адресних державних допомог департаменту соцполітики ВМР Вікторія Корсун.
 
«Буває, що людина продала одне житло і придбала інше. У таких випадках комісія розглядає справу детальніше, може складатися акт обстеження. Якщо родина дійсно потребує допомоги, то ми її надаємо», — додає посадовець.
 
Протягом минулого 2015 року у Вінниці було проведено 53 спеціальнi засідання комісій і розглянуто 25 896 справ. Відмови отримали 348 вінничан. Нинішнього року вже розглянуто 5531 справ, відмовлено у 46 випадках.
 
Середній розмір субсидій протягом минулого опалювального сезону складав 1241 грн., а в літній період — 261 грн.
 
Загалом за два роки у Вінниці призначили адресну безготівкову допомогу майже 67 тисячам будинковолодінь. Це уже більшість вінницьких сімей. Очікується, що незабаром ця кількість зросте аж до 70 %.