Встановлення пам’ятникiв Миколi Терещенку було б повчальним для нинiшнiх мiльярдерiв

23.09.2016
Важливо встановити справедливiсть щодо внеску родини Терещенкiв у сiльське господарство України, культуру, економiку. Ними були збудованi цукровi заводи ще в Житомирськiй, Київськiй губернiях та iнших мiстах i населених пунктах України, якi працюють до цього часу. Дiє картинна галерея в будинку Терещенкiв у Києвi, дарована Українi. За їхнi кошти та участi збудовано школи, гiмназiї, ремiсничi училища, лiкарнi, iншi будiвлi.
 
Багато працiвникiв цукрових заводiв, iсторикiв можуть подiлитися спогадами про славнi справи сiмейства Терещенкiв в Українi. До 80% прибутку вони видiляли на благодiйну та освiтню дiяльнiсть.
 
Особлива заслуга Миколи Терещенка, який багато зробив для Києва, Глухова та iнших мiст. Було б доречно встановити пам’ятники Миколi Терещенку в Києвi, Житомирi, Глуховi на звiльнених постаментах вiд Ленiна, який в Українi не бував.
 
Нащадок Миколи Терещенка Мiшель Терещенко в наш час покинув Францiю, отримав громадянство України i обраний мером Глухова.
 
Встановлення пам’ятника М. Терещенку було б актуальним, благородним i повчальним для нинiшнiх мiльярдерiв i мiльйонерiв. Тому прошу опублiкувати мою пропозицiю i, можливо, стати спiворганiзаторами таких заходiв вам i Мiнiстерству культури. Готовий видiлити кiлька тисяч гривень на таку справу зi скромного сiмейного бюджету.
 
П. М. Г.,
постiйний читач «України молодої»