Непереконливе слово еліти: «Чорноморець», «Олімпік» та «Зірка» припинили виступи у Кубку країни

23.09.2016
Непереконливе слово еліти: «Чорноморець», «Олімпік» та «Зірка» припинили виступи у Кубку країни

«Іллічівець» під проводом загартованого роботою в прем’єр-лізі Олександра Севидова без проблем пробився до 1/8 фіналу КУ. (Фото з сайта fcilich.com.)

У новому розіграші Кубка країни команди змагаються за новим регламентом. Аби не по­збавляти інтриги значну частину поєдинків перших стадій змагання, у ФФУ вирішили «дозовано» включати до турніру елітні команди.
 
Перша частина представників прем’єр-ліги — а це шість колективів з нижньої частини рейтингового листа, сформованого напередодні старту нового сезону («Карпати», «Сталь», «Олімпік», «Волинь», «Зірка», «Чорноморець»), — вже долучилися до кубкових баталій, зігравши у «мід-уїк» поєдинки 1/16 фіналу. При цьому лише половина з них змогли пробитися до наступного раунду змагань, з якого, власне, свої виступи в КУ розпочнуть його фаворити.
 
Поки ж доводиться констатувати, що троє представників ПЛ — «Зірка», «Чорноморець» та «Олімпік» — змінили статус учасника Кубка на його глядача. 
 
У минулому сезоні «Зірка» доволі легко вправлялася з представниками першої ліги, здобувши, в підсумку, підвищення в класі. Однак чергова зустріч з колишніми «однокласниками» завершилася не на користь футболістів з Кропивницького.
 
Дарма, що на тренерському містку команди іноземний наставник Даріо Друді. Поставити колектив на переможні рейки — робота непроста. Минулих вихідних «Зірка» несподівано в гостях переграла «Дніпро», проте в кубковому матчі сталася невдача.
 
«У першому таймі взагалі не знали, як створити загрозу біля воріт «Полтави», після перерви розібралися, але для успіху цього не вистачило», — після поразки «Полтаві», котра, до слова, посідає в поточному протоколі першої ліги скромне 11-те місце, сказав наставник «Зірки» Друді.
 
Швидко завершив свою боротьбу за національний Кубок «Чорноморець», хоча до невдачі з «Нафтовиком» (0:2) у «моряків» у чемпіонаті країни була п’ятиматчева серія без поразок. Примітно, що чотири з п’яти цих поєдинків вони завершили перемогами. Однак в Охтирці у них не склалося.
 
Свого третього повпреда елітний дивізіон втратив у Луцьку, де донецькому «Олімпіку» випало змагатися з іншим учасником ПЛ — «Волинню». В чемпіонаті країни у команди Віталія Кварцяного справи йдуть не найкращих чином.
 
Ба більше, лучани міцно засіли на дні турнірної таблиці. Проте цей факт не завадив хлопцям Кварца переможно взяти старт у кубковому турнірі. Хоча Віталій Володимирович і в такій ситуації виглядав не надто задоволеним:  «Як завжди, нам довелося бути в напрузі увесь матч. Команда, щойно в неї щось почало виходити, пустує, складається враження, що хлопці вже все вміють. Немає дисципліни». Традиційно не обійшовся Кварцяний без «родзинки». «Головне, що виграли. Чекатимемо жеребкування. Утім одразу б хотілося зробити акцент. Хлопці, не тасуйте кульки під час цієї процедури. Там усілякі холодильники, пічки... Зробіть усе чесно», — попросив наставник «Волині». 
 
 
Відзначимо, що нарешті вдалося відчути смак перемоги львівським «Карпатам». Нехай тріумф у поєдинку з одеською «Жемчужиною» з другої ліги й прийшов до «біло-зелених» лише в післяматчевій серії пенальті, переможно скинути руки догори вони змогли вперше за два місяці.
 
До слова, через негоду, що вирувала в Одесі, цей поєдинок перебував під загрозою зриву. Внесла свої корективи злива й у протистояння за участі іншої одеської команди, через яку довелося на один день відкласти зустріч «Реал-Фарми» з київськими «пивоварами».

ТАБЛО

Кубок України. 1/16 фіналу. «Полтава» — «Зірка» — 1:0, «Жемчужина» — «Карпати» — 0:0 (по пен. — 4:5), «Мир» — «Верес» — 1:2, «Нива» (В) — «Миколаїв» — 0:2, «Десна» — «Арсенал-Київ» — 1:0,«Нафтовик» — «Чорноморець» — 2:0, «Іллічівець» — «Тернопіль» — 2:0, «Черкаський Дніпро» — «Сталь» — 1:3, «Волинь» — «Олімпік» — 2:1.