Олег Ляшко вимагає передбачити в Держбюджеті на 2017 рік витрати на оплату житла та працевлаштування переселенців

21.09.2016
«Хочу звернути увагу на долю двох мільйонів українців, які через російську окупацію і агресію втратили свій дім на Донбасі. Цих людей сором’язливо називають переселенцями. Це такі ж українці, як і ми.
 
Але у них сьогодні немає дому, роботи, і вони вважають, що у них немає майбутнього», — заявив Олег Ляшко з трибуни Верховної Ради.
 
Ляшко закликав уряд передбачити в Держбюджеті на 2017 рік видатки на оплату житла для переселенців, працевлаштування, а також влаштування їхнiх дітей у дитячі садки і школи.
 
«Це наші українці, яких ми повинні захистити і зробити все, щоб вони якомога швидше повернулися додому», — додав нардеп.
 
Окрім того, політик закликав колег докласти всіх зусиль для звільнення підлітків, яких терористи взяли в полон на Донбасі. Ляшко наголосив, що хлопців затримали тільки за те, що вони люблять свою
країну. 
 
«Уся країна повинна знати їхнi прізвища. Це Богдан Ковальчук, Арсеній Белавін, Владислав Пазушко, Денис Хмеленко, Максим Солодовников, Ярослав Миронов, Денис Коваль. Їх затримали за якісь диверсійні дії. Я не знаю, що вони могли вчинити. Але арештовувати дітей за патріотизм — це варварство, абсолютно нецивілізовані, нелюдські відносини», — переконаний Ляшко.
 
Нардеп заявив, що вітає зусилля правоохоронних органів зi звільнення заручників. Водночас вiн закликав посадових осіб приділити особливу увагу цьому кричущому факту порушення прав дітей. 
 
«Я прошу Президента на переговорах усіх рівнів порушувати питання звільнення цих підлітків», — наголосив лідер Радикальної партії.