Максим Кіпранишин із Рівненщини привіз медалі за знання з Японії

16.09.2016
Максим Кіпранишин із Рівненщини привіз медалі за знання з Японії

Максим Кіпранишин. (Фото з сайта gorodok.rv.ua.)

Максим Кіпранишин із містечка Здолбунів виборов дві медалі на міжнародному конкурсі у Японії серед близько ста претендентів із 26 країн світу. Загалом від України на конкурс поїхали 4 представники. Саме Максимові вдалося вибороти бронзову медаль за теорію з географії, а срібну він отримав за командний проект, який стосувався тектонічних розломів. «Скажу чесно, коли дізнався результат, був дуже радий. Проте спершу не міг у це повірити. І навіть коли отримував нагороду, все ще був здивований», — коментує свою перемогу Максим Кіпранишин.
 
Як розповідає переможець, один із найяскравіших моментів олімпіади був тоді, коли їх відправили дослі­джувати океан. Працюючи над груповим проектом, команда, у складі якої і був Максим, мала вимірювати берег океану. «Сказати, що це було цікаво, — нічого не сказати. Це незабутній досвід», — розповідає Максим. 
 
У школі успіху переможця не здивовані, адже, за словами викладачів, Максим із 8 класу брав участь у всеукраїнських олімпіадах і майже на кожній перемагав. Цікаво, що демонстрував знання хлопець із різних предметів, не лише з географії. «Я впевнено можу сказати, що це талановита дитина. Бог обдарував його унікальною пам’яттю, прекрасним мисленням, які він і використовує», — розповідає вчителька Тетяна Семенюк, яка і готувала Максима до поїздки в Японію.
 
Як розповідає мати 11-класника, це була перша поїздка її сина за кордон, адже сім’я до цього моменту не мала змоги відправити Максима на такі змагання. «Ми зі звичайної родини, нічого особливого, — розповідає вона. — Я сама дивуюсь, як йому все це вдається, адже досить часто кажу, що він мало приділяє часу навчанню, на що син стабільно відповідає: «Не хвилюйся, усе під контролем». 
 
За перемогу в конкурсі Максим отримав грошову винагороду від міста, і вперше в житті за свої гроші купив телефон.