Луценко заявляє, що немає політики в обшуках Кернеса і Добкіна

16.09.2016
Луценко заявляє, що немає політики в обшуках Кернеса і Добкіна

До Геннадія Кернеса прийшли з обшуком. (Фото з сайта depo.ua.)

У Харкові з самого ранку четверга, 15 вересня, тривали обшуки в приміщеннях, які належать меру Геннадію Кернесу та матері депутата Добкіна.
 
«У місто виїхали 100 співробітників ГПУ і співробітники СБУ», — повідомив Генпрокурор Юрій Луценко.
 
Обшуки відбувалися у зв’язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд. грн. В організації схеми підозрюють керівництво міста. Заходили правоохоронці з обшуками і в готель «Національ», де мешкає Геннадій Кернес. З обшуками приходили і в будинок, який належить матері Михайла Добкіна, але син приїхав, показав прописку — згідно із законом, це недоторканне житло народного депутата.  Обшуки проводили і в міськраді.
 
У справі, по якій ГПУ за підтримки СБУ проводили обшуки в Харкові, фігурують п’ять чиновників. За інформаією «Української правди», це екс-мер Харкова (2006-2010 роки) Михайло Добкін, нинішній мер Харкова Геннадій Кернес, директор юрдепартаменту Харківської міськради Володимир Коваленко, головний архітектор Харкова Чечельницький i колишній керівник харківського управління Держкомзему Юрій Санін.