Невидима присутність: матч Україна-Ісландія відбудеться при порожніх трибунах "Олімпійського"

02.09.2016
Якщо вболівальники не можуть підтримати свою збірну на стадіоні, вони вболіватимуть за неї біля стадіону. Приблизно так і зроблять фани збірної України з футболу 5 вересня у матчі проти збірної Ісландії. Оскільки київський стадіон НСК «Олімпійський» дискваліфіковано після санкцій ФІФА і  перший матч відбору до чемпіонату світу 2018 збірна України має відіграти при порожніх трибунах, фани знайшли вихід і таки не залишать збірну України без підтримки. 
 
Ідея щодо фан-зони біля стадіону виникла досить несподівано. Телеведучий і амбасадор збірної України Сергій Притула на своїй сторінці у Facebook написав про те, що було б добре не залишити наших футболістів у важливому матчі без підтримки: «Фанів на стадіон не пустять. Але ж ніхто не сказав, що не можна зібратись біля стадіону!
 
Там є велетенська Троїцька площа. Практично пуста, рівнинна територія. Яку можна обгородити, поставити рамки металошукачів і зробити цілком пристойну фан-зону. Поставити сцену і на ній екран.
 
Поставити трохи світла/звуку. Розставити по периметру кейтеринг. Думаю, що 10 000 горлянок, які цілком реально зібрати біля «Олімпійського», забезпечать адекватний супровід матчу так, щоб це було чутно на полі і щоб наші хлопці чули, що вони на полі не самі», — написав ведучий, пропонуючи такий сценарій підтримки  вболівальникам. ФФУ не відмовилась від ідеї і підтримала організацію фан-зони на Троїцькій площі.
 
Таким чином збірна не матиме глядачів на стадіоні, проте чутиме їх із фан-зони. Вхід на яку, до слова, вирішили зробити платним. Вартість квитків для дорослих становить 40 гривень, дітям та студентам — 20 грн.