США передали п’ять медичних автомобілів для бійців АТО

31.08.2016
США передали  п’ять медичних автомобілів для бійців АТО

Потужні «швидкі». (Фото з сайта ukrmilitary.com.)

Представники Збройних сил США передали п’ять перших, із запланованих сорока, автомобілів швидкої медичної допомоги для бійців із зони АТО. З української сторони подарунок від представників США приймали виконуюча обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун та начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук.
 
Американську сторону представили командувач сухопутних військ збройних сил США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес та начальник регіонального медичного управління ЗС США у Європі бригадний генерал Деніс Лі Мастер. «Мені приємно бачити за моєю спиною ці медичні автомобілі як показник ще одного етапу допомоги Україні з боку Сполучених Штатів», — заявив генерал-лейтенант Бен Ходжес. Також він запевнив присутніх, що американська сторона і надалі всіляко допомагатиме нашій країні і надасть ще 35 автомобілів у зону АТО. 
 
Американські представники розповіли про будову, призначення та комплектацію переданих автомобілів. Після належної підготовки українського обслуговуючого та медичного персоналу всі автомобілі будуть передані до військових частин, які виконують завдання у зоні проведення АТО. У свою чергу керівниця українського МОЗ подякувала американській стороні за надану допомогу та висловила побажання, щоб ці автомобілі завжди використовували лише для навчальних цілей, а не для реальної евакуації поранених із поля бою.
 
«Такі машини дуже потрібні нам у зоні АТО, а їх оснащення допоможе набагато ефективніше рятувати життя наших бійців», — повідомили у прес-службі Міністерства оборони. 
 
Цікаво, що карета швидкої допомоги у польових умовах BURTEK B4731 розроблена на базі автомобіля «Хаммер». Вона може перевозити чотирьох пацієнтів на ношах або шістьох сидячих. Кабіна для пацієнтів обладнана системами опалення та кондиціювання, а також системами подачі кисню для шістьох хворих і всіма необхідними засобами для надання першої невідкладної медичної допомоги.