Школярі Тернополя одержуватимуть іменні стипендії

31.08.2016
Новий навчальний рік тернопільські школярі розпочнуть із неабияким стимулом для навчання — кращі з них, чиї імена визначала спеціально створена комісія, щомісяця отримуватимуть іменні стипендії з міського бюджету. І хоч сума  порівняно  невелика — всього 300 гривень, — така відзнака вагома ще й тим, що номінації з кожного предмета присвоєно ім’я якогось славетного земляка.
 
Так, наприклад, у галузі фізики — це стипендія імені Івана Пулюя (відомий український та австро-угорський фізик і електротехнік, винахідник), у галузі хімії — імені Івана Горбачевського (видатний діяч у галузі хімії, біохімії та епідеміології), у галузі літературо­знавства — імені Володимира Гнатюка (етнограф, фольклорист, мовознавець).
 
Стипендія за успіхи у  фізкультурі і спорті носить ім’я героя АТО —  тернополянина Андрія Юркевича, командира 2-го взводу 2-ї роти «Захід» 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», який загинув на Луганщині, а свого часу був бійцем спортивного клубу «Характерник». Встановлено й відзнаку за успіхи в учнівському самоврядуванні — це стипендія  імені першого українського бургомістра Тернополя Володимира Лучаківського.
 
Усього номінацій 17, і в кожній з них визначено по три кращі учні 7-11 класів, які отримуватимуть грошову винагороду впродовж усього навчального року. Окрім цього, кожна школа обрала свого «Кращого учня», і ці діти також отримуватимуть стипендії з міського бюджету. Такий вид стимулювання в середній освіті введено в Тернополі вперше.