Жертвами війни у Ємені стали 10 тисяч людей

31.08.2016
Жертвами війни у Ємені стали  10 тисяч людей

Будні Ємену.

Кількість жертв громадянської війни у Ємені становить близько 10 тисяч осіб. Про це у вівторок, 30 серпня, заявив координатор гуманітарних питань Організації Об’єднаних Націй Джемі Макголдрік. Він зазначив, що оцінки базуються на інформації влади країни та медичних працівників, яку збирала та аналізувала ООН упродовж 2016 року. 
 
За словами Макголдріка, які наводить «Німецька хвиля», реальна картина може бути ще більш невтішною — кількість жертв може бути вищою, оскільки у багатьох районах країни не працюють медичні заклади. Місцевим мешканцям часто доводиться самостійно ховати своїх загиблих рідних та близьких, про що вони не повідомляють органи влади.
 
Черговий кривавий теракт у Ємені стався позавчора. Терорист-самогубця висадився в повітря у начиненому ви­бухівкою автомобілі перед військовою школою в північній частині Адена. Загинув 71 новобранець та 98 осіб отримали поранення. Це найкривавіший замах в Адені, відколи це місто на півдні країни у липні минулого року було відбите урядовими військами з рук повстанців хуті.
 
Відповідальність за цей замах узяла на себе «Ісламська держава». 
 
Конфлікт у Ємені триває з вересня 2014 року, коли повстанці-хусити захопили Сану, столицю країни, і змусили визнаний свiтом уряд евакуюватися на південь — до Адена. Зараз країна поділена між хуситами, які мають підтримку Ірану, та адміністрацією президента Абда Раббо Ман­сура Хаді, на боці якого виступає коаліція країн на чолі з Саудівською Аравією.