Не олімпійськими мотивами: на «Великому шоломі» українці йдуть без втрат

31.08.2016
Не олімпійськими мотивами: на «Великому шоломі» українці йдуть без втрат

У першому раунді «Ю-Ес оупен»-2016 Леся Цуренко вибила 21-шу сіяну,румунку Бегу. (Фото з сайта sapronov-tennis.org.)

Як і переважна більшість футболістів, тенісисти також не надто шанобливо ставляться до Олімпійських ігор. Блискавичний виліт з олімпійського тенісного турніру в Ріо перших ракеток чоловічого та жіночого табелю про ранги — яскраве тому підтвердження. Інша справа — «Ю-Ес оупен».
 
Для найсильніших тенісистів сучасності — Серени Уїльямс та Новака Джоковича — це одна з найулюбленіших спортивних дійств.
 
«Вечірні матчі в Нью-Йорку — найкращі у світі», — після перемоги в першому колі Відкритої першості США-2016 над поляком Єжи Яновичем заявив Джокович, котрий, без сумніву, всерйоз налаштовується захистити виграний тут минулого року титул. Вочевидь має максимальні амбіції на домашній «Гранд слем» й Уїльямс-молодша, котра загалом шість разів тріумфувала на «Флешинг Мідоуз». Водночас для новоспеченої олімпійської чемпіонки Ріо пуерторіканки Моніки Пуїг «Ю-Ес оупен»-2016 уже завершився — в першому ж колі вона поступилася китаянці Чжен Сайсай — 4:6, 2:6.
 
Наступною суперницею представниці КНР буде наша співвітчизниця Катерина Бондаренко, яка разом з іще двома українками успішно подолала перший раунд Відкритої першості США. Так, на старті американського «шлема» Катя дуже швидко здолала представницю Тайваню Се Шувей — 6:0, 7:5. Прима українського тенісу Еліна Світоліна, посіяна в Нью-Йорку під 22-м номером, у непростому поєдинку впоралася з Менді Мінеллою з Люксембургу — 6:7 (5:7), 6:0, 6:2, а Леся Цуренко, можна сказати, створила міні-сенсацію, вибивши з розіграшу 21-шу сіяну румунку Ірину-Камелію Бегу — 6:0, 6:4.
 
Із перемоги свої виступи на «Ю-Ес оупен» розпочав і наш чоловічий десант. Сергій Стаховський відсвяткував непросту перемогу в матчі проти португальця Гаштана Еліаша — 6:1, 3:6, 2:6, 6:3, 7:6 (7:4).