А чи був хлопчик: терористом-смертником у Туреччині виявилася дитина

23.08.2016
А чи був хлопчик: терористом-смертником у Туреччині виявилася дитина

Так виглядає терор...

Виконавцем терористичного акту в турецькому місті Ґазіантеп була дитина у віці 12-14 років. Таку інформацію оприлюднив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в ефірі місцевого телеканалу NTV. Також він повідомив, що організатором теракту може бути так звана «Ісламська держава».
 
У суботу внаслідок вибуху в місті Ґазіантеп, що розташоване на кордоні з Сирією, загинула 51 особа. За словами президента Туреччини, 17 iз 69 поранених унаслідок теракту на весіллі перебувають у тяжкому стані. Ердоган зазначив, що або дитина сама детонувала бомбу, або ж хтось увімкнув її дистанційно.
 
До цього часу ніхто не взяв на себе відповідальності за цей терористичний акт. Вибух стався ввечері під час весілля, що тривало просто неба у районі, де переважно мешкають курди. Турецькі сили безпеки розшукують двох людей, котрі прийшли на весілля разом із вірогідним терористом-смертником, а пізніше втекли з місця злочину.
 
Це вже черговий серйозний теракт, що стався в Туреччині впродовж кількох останніх місяців. У червні теракт було скоєно на летовищі в Стамбулі. Тоді загинуло 40 людей. Натомість у жовтні минулого року подвійний терористичний акт під час курдських демонстрацій в Анкарі забрав понад 100 життів.
 
У ЄС висловили глибокі співчуття рідним та близьким загиблих i запевнили Анкару в підтримці у боротьбі «за безпеку, демократію і мир». Про це йдеться у спільній заяві верховної представниці ЄС iз питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні та єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнеса Гана, оприлюдненій 21 серпня. Напад став найкривавішим терактом у Туреччині за цей рік.
 
Сотні людей вийшли на вулиці Стамбула на знак протесту проти нищівного теракту на півдні Туреччини. Багато з них висловили обурення керівництвом країни, а деякі навіть прямо звинуватили уряд у причетності до організації нападу.
 
«Організатори цього акту — це ті самі люди, які вчинили вибухи в Суручі, в Анкарі, ті самі люди, які підривають бомби в курдських містах. Результатом цих нападів є наше чітке усвідомлення, що запобігти атакам може лише мир у суспільстві», — заявив один iз демонстрантів.