У Львові відкрили перше територіальне відділення НАБУ

23.08.2016
У Львові відкрили перше територіальне відділення НАБУ

Два тижні тому офіційно розпочало роботу Львівське територіальне управління Національного антикорупційного бюро України. Служба моніторитиме діяльність суддів, депутатів, а також чиновників.
Юрисдикція новоствореного територіального органу поширюється на вісім областей: Львівську, Волинську, Закарпатську, Чернівецьку, Тернопільську, Івано-Франківську, Рівненську та Хмельницьку.
 
Про це повідомила прес-секретар служби Світлана Оліфіра.
 
Директором управління призначили Тараса Лопушанського.
 
Новообраний очільник заявив, що «корупційна система в Україні формувалася багато років і подолати її за день складно».
 
Тому він закликав до співпраці свідомих громадян. «Основним напрямком діяльності територіального управління буде робота із свідомими громадянами, які прийдуть до нас і будуть допомагати викривати факти корупції серед вищих посадовців. Ми — новий орган, а корупційна система в Україні формувалася багато років.
 
Тому подолати її швидко буде складно. Ми щодня йдемо до досягнення мети і маємо це робити разом. Щоб подолати корупцію, потрібна робота не лише правоохоронців, а й громади. Коли посадовець вимагає у вас кошти, ідіть не по грошi, а в правоохоронні органи, до нас у НАБУ», — сказав Тарас Лопушанський.
 
Зараз у службі планують набрати ще 24 працівники: детективів, персонал для зв’язків iз громадськістю тощо.
 
Наразі відомо, що серед пріоритетів у роботі у НАБУ Західного регіону буде контрабанда. «Регіон Західний — це контрабанда. Я думаю, що це буде одним із пріоритетів роботи місцевих детективів», — зазначив директор НАБУ Артем Ситник. Також він заявив, що НАБУ відчуває супротив своїй роботі, але розраховує, що «спротиву в Львівському регіоні буде менше, і це буде найменш проблемне управління».