«Перекажіть, що вони дограються»: на Сорочинському ярмарку люди ділилися з Ляшком своїми бідами

23.08.2016
«Перекажіть, що вони дограються»: на Сорочинському ярмарку люди ділилися з Ляшком своїми бідами

Ляшко на Сорочинському ярмарку.

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко разом із командою відвідав традиційний Сорочинський ярмарок на Полтавщині. Нардепа радісно зустріли короваєм та оточили полтавчани, кожен учасник ярмарку прагнув висловити йому слова підтримки та поставити запитання.
 
Політик поспілкувався з усіма охочими, вислухав їхні проблеми та зробив покупки. Ляшко придбав український мед, вишиті рушники та багато іншого. Найбільше народного депутата турбує, що у людей недостатньо грошей, щоб придбати гарні, якісні та смачні українські товари.
 
«Сорочинський ярмарок – це свято. Але соціально-економічна політика нашої влади позбавляє людей можливості заробляти», — зазначив Ляшко.
 
Нардеп переконаний, що у першу чергу потрібно добиватися покращення умов для селян.
 
«Це ж парадокс — урожай здоровий, а ціна на нього мала. Потрібно піднімати закупівельні ціни, щоб селяни могли хоча б кредити повернути до банків. Крім того, ми вимагаємо, щоб сільгоспвиробникам повернули спрощений режим оподаткування ПДВ, щоб вони отримували гідну оплату за свою працю. Також потрібно обмежити доступ імпортної продукції, поки ми свою продати не можемо. От минулого року наші бджолярі зібрали 75 тисяч тонн меду, а без мита змогли продати лише 5 тисяч тонн. Квоти просто мізерні. Тому ми переконані, що потрібно переглянути умови угоди з ЄС про ЗВТ на користь наших селян», — підкреслив політик.
 
Нардеп наголосив на тому, що потрібно створювати державні програми підтримки сільського виробника, які передбачатимуть дешеві кредити, пільговий режим оподаткування та дотації. 
 
«Потрібно проводити протекціоністську політику щодо нашого виробника, щоб піднімати конкурентоспроможність наших виробників за кордоном. Продані за кордон товари — це притік валюти в країну і робочі місця. Продані в Україні єгипетська картопля і китайська гречка — це вкрадені в українців робочі місця», — заявив політик.
 
Ляшко зазначив, що потрібно переглянути всі міжнародні угоди України і відмовитись від тих, які суперечать інтересам наших громадян.
 
Також Ляшко розповів громаді про ініціативи фракції Радикальної партії для розвитку української промисловості на Сорочинському ярмарку.
 
«Ми вимагаємо повернути фінансування профтехучилищ до державного бюджету. Коли влада передала це на місцеві громади, вона практично позбавила молодь можливості навчатись, адже до ПТУ зазвичай ідуть діти з малозабезпечених сімей, сироти та сільські діти», — наголосив політик. Нардеп зазначив, що професійно-технічна освіта вкрай важлива для розвитку країни і він робитиме усе для її збереження.
 
«Ми розробили зараз законопроект, щоб дати пільги по сплаті податків підприємцям, які беруть на роботу випускників ПТУ. Це важливо, адже молоді без досвіду дуже важко знайти першу роботу без зв’язків»,— розповів Ляшко.
 
Гуляючи між рядами, політик вислуховував кожного, хто хотів поділитись із ним своєю бідою. Перед учителькою з Полтавщини Лідією Миколаївною Ляшко став на коліна, адже нині пенсіонерка пересувається у інвалідному візку. Учителька жалілася депутату на надзвичайно низьку пенсію, високі ціни на ліки та продукти. 
 
«Дожилися. Пропрацювала вчителем, а з такою пенсією хіба свистульку можу купити на пенсію 1200 гривень. А шістсот одразу на ліки треба віддати», — розповіла Лідія Миколаївна. Пенсіонерка подякувала лідеру Радикальної партії за його політичну діяльність та попросила його переказати першим особам держави, що вони дограються. 
 
Ляшко натомість розповів про ініціативи його фракції, спрямовані на поліпшення рівня життя людей, зокрема, про законопроект щодо безкоштовних ліків для пенсіонерів. Нардеп зазначив, що вимагає від влади підвищити пенсію мінімум до трьох тисяч гривень та підняти принаймні до рівня прожиткового мінімуму соцвиплати для найменш захищених категорій населення. 
 
Познайомився політик і з біженкою з Донбасу Валентиною, яка встигла перевезти маленьку справу і тепер торгує свічками власного виробництва. Ляшко розповів, що добивається виділення з бюджету додаткового фінансування на проживання переселенців та радо прийняв запрошення у гості від Валентини, коли Донбас буде звільнений.
 
Сам народний депутат був у захваті від Сорочинців, до яких їздить щороку.
 
«Полтавська душа така ж щира, відверта і смачна, як полтавські галушки та полтавські дівчата», — підсумував Ляшко і пообіцяв приїхати знову най­ближчим часом.