День Незалежності 2016: як святкуватимуть у різних містах України

23.08.2016
День Незалежності 2016: як святкуватимуть у різних містах України

Україна відзначає 25-річчя своєї Незалежності з воєнною технікою не лише на параді. Нам треба вистояти, утримати свободу і перемогти!

У день 25-ї річниці Незалежності України під національними стягами центральною вулицею столиці крокуватимуть у масштабному параді 3,5 тис. військових і 200 одиниць техніки. Утім не лише парадом відзначатимемо свято. Програма заходів у містах України багата на флеш-моби, концерти, паради вишиванок тощо.
 
Одним із найбільш очікуваних заходів буде грандіозний концерт гурту «Океан Ельзи» на одеському стадіоні «Чорноморець». 
 
У столиці теж не без музики — тут уперше відбудеться літературно-музичний фестиваль «незалежних людей» — Independence Fest. Музична сцена представить виступи гуртів нової генерації української музики: «Один в каное», Vivienne Mort, «Гапочка», Zapaska, DjMary Jane тощо. А для поціновувачів української літератури — виступи відомих українських літераторів (Любко Дереш, Артем Полежака, Павло Коробчук, Богдан-Олег Горобчук, Елла Євтушенко, Лесик Панасюк, Яніна Дивак, Марина Єщенко та ін.). Окрім фесту, у Києві 24 серпня пройдуть Національний фестиваль «Міні-міс Україна» на Софійській площі, Всеукраїнський фестиваль кобзарів і банду­ристів на Михайлівській, «Пе­чер­ський вернісаж» iз майстер-класами, виставками та конкурсами тощо. 
 
У Львові 25 км пробіжать учасники забігу «За тверезу націю», закликаючи таким чином стати незалежними від тютюнового та алкогольного рабства. Цього ж дня подібні забіги відбудуться ще в кількох містах. Також у місті Лева відбудеться культурно-розважальний фестиваль «Моя маленька незалежність» з етно-майстер-класами, козацькими забавами, музичною програмою від львівських фольк- та рок-гуртів.
 
Феєрично і екстремально відсвяткує День незалежності Дніпро. Фестиваль «Вільне небо» стане масштабним і неформальним дійством, адже там відбудеться унікальне авіа-шоу з десятками літаків та парашутистів у повітрі.
 
«Спортсмени піднімуться на висоту від 1,2 до 4,2 км та у вільному падінні, а потім під куполами своїх парашутів об’єднуватимуться в різні фігури та комбінації», — зазначили в ДОДА. Родзинкою фестивалю стане національний прапор — 6-метровий за шириною і 9 метрів у довжину — найбільший в Українi — парашутисти розгорнуть у небі на висоті 1,2 км на знак миру та єдності. Також авторську програму з фігур покажуть пілоти на ультралегких літаках К-10 «Свіфт» та Cessna 172.
 
До речі, відзначать 25 років української Незалежності й за кордоном. Зокрема, у Брюсселі на найвідомішу туристичну пам’ятку міста — скульптуру «Хлопчик, що пісяє» — одягнуть український костюм, котрий зберiгається в комунальному музеї мiста.