Хлопець, хворий на ДЦП, подолає 5 000 км на велосипеді

12.08.2016
Хлопець, хворий на ДЦП, подолає 5 000 км на велосипеді

Із друзями під силу все.

Неймовірну подорож задумав здійснити 20-річний Іван Маслюк із Радехівського району Львівщини, який хворіє на ДЦП. Він планує зі Львова до столиці Португалії Лісабона дістатися велосипедом. А ще дорогою відвідати визначні місця у 13 європейських країнах.
 
Тож замахнувся аж на 5 тисяч кілометрів. Отже, в суботу, 13 серпня, о 12.00, на площі Ринок у Львові стартує унікальний та особливий проект — велоподорож On 3 wheels («На трьох колесах»). 
 
Як планують організатори, хлопець із ДЦП щодня долатиме на спеціальному велосипеді до 100 кілометрів. Ця подорож, за задумом, стане початком Всесвітнього руху допомоги людям з особливими потребами, які мріють подорожувати. 
 
Ідея проекту виникла в Іванових друзів, коли він розповів, що мріє побачити Лісабон на власні очі. Вони разом склали маршрут подорожі через усю Європу до столиці Португалії. Подолати цю відстань планують за 100 днів. Завдяки благодійникам триколісний велосипед для Івана за 2,5 тисячі євро друзі привезли з Німеччини. 
 
«Дуже хочу побачити Атлантичний океан. Щодня тренуємося, щоб підготуватися до цієї мандрівки. Із хлопцями ми вже були в Карпатах, піднімалися в гори. Також плавали на байдарках, їздили верхи на конях. Я впевнений, що нам удасться здійснити цю мегаподорож», — розповідає Іван Маслюк. 
 
Кошторис проекту — 12 тисяч євро. Більшу частину, завдяки небайдужим людям, уже вдалось зібрати. Проект підтримали десятки компаній і сотні добрих людей, які надали фінансову допомогу, обладнання тощо. У суботу троє юнаків вирушать у надзвичайну мандрівку. Олег та його товариш Сашко вже побували в більшості країн, через які проляже їхній маршрут. А тепер вирушать утрьох, щоб здійснити мрію свого друга Івана.