Такi суддi, як Чаус, повиннi сидiти в тюрмi

12.08.2016
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вимагає від спікера Парубія негайно скликати позачергову сесію ВР, щоб дати дозвіл на арешт судді Дніпровського суду Миколи Чауса, якого напередодні спіймали на хабарі у 150 тисяч доларів.
Лідер Радикальної партії остерігається, що, поки Рада повернеться з канікул — хабарника вже не буде в країні, адже через суддівський імунітет його не можуть арештувати без дозволу парламенту. 
 
«Я зараз на Херсонщині, на полі. Тут люди під пекучим сонцем збирають урожай. За мішок зібраної цибулі їм платять 5 гривень. Це каторжний труд, який зовсім не цінується державою. Натомість такі, як суддя Чаус, за свою «не пильну» роботу — виносити ті чи інші незаконні рішення — беруть по 150 тисяч доларів хабара. Якщо депутати не зберуться на позачергове засідання та дадуть махровому хабарнику втекти — це буде плювок в обличчя простим українцям, яких обікрали чауси та їм подібні», — зазначив Олег Ляшко.
 
Політик переконаний, що за хабарі суддів необхідно саджати в тюрму. «Бо коли судді беруть хабарі — вони обкрадають простих українців, які горбатiють за копійки все життя», — переконаний нардеп.