До світового рейтингу кращих університетів світу потрапило шість вишів з України

09.08.2016
Цього року експерти організації TopUniversities уклали «свіжий» рейтинг QS World University Rankings-2016. За оприлюдненими результатами, позиції українських вишів за цей рік зміцнилися. Успішність навчальних закладів визначалася за такими критеріями: наукова робота, навчання, працевлаштування випускників та міжнародні зв’язки університету.
 
Найкращим за всіма критеріями було визнано американський виш — Массачусетський технологічний інститут (MIT). Крім того, до першої десятки ввійшли Гарвардський, Стенфордський та Чиказький університети (всі — представники Америки). Кембриджський, Оксфордський університети, Юніверсіті коледж Лондона та Імперіал коледж Лондона — представники Британії та Технологічний університет Цюріха, що в Швейцарії. 
 
Щодо вітчизняних вишів, то знайомтеся — шість університетів, які потрапили до найпрестижнішого світового рейтингу, — це Національний університет імені Тараса Шевченка, який посів 421-ше місце, другим серед найкращих українських вишів став Харківський національний університет імені Н. В. Каразіна, який посів 481-шу позицію, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» став 551-м.
 
Ще один новачок у рейтингу — Сумський державний університет — посів 651-ше місце, а закривають успішну шістку Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» та Донецький національний університет, які поділили 701-шу сходинку у рейтингу.