В Англії відкрили найвищу у світі вежу з оглядовим майданчиком, що рухається

05.08.2016
В Англії відкрили найвищу у світі вежу з оглядовим майданчиком, що рухається

Всередині вежі.

Найвищу у світі вежу з  оглядовим майданчиком, що рухається,  відкрили в четвер в курортному місті Брайтон, що на південному узбережжі Англії. Відвідувачі зможуть насолодитися краєвидом iз висоти 130 метрів. Споруда, яка отримала назву British Airways i360, створена подружньою парою авторів Девідом Марксом та Джулією Барфілд.
 
Вони ж є авторами гігантського оглядового колеса в британській столиці під назвою «Лондонське око». При цьому брайтонська вежа вища від лондонського оглядового колеса майже на сім метрів.
 
В оглядовій скляній капсулі діаметром 18 метрів, яка вмощена на сталевій колоні висотою 162 метри і діаметром менше 4 метрів, уміщається до 200 відвідувачів. У споруді також є «небесний» бар. 
 
«Ідея споруди дуже проста — приносити задоволення. Дати людям те, що захоплює, надихає, відкриває вид на чудові міста Брайтон і Гоув, на берег та довкілля», — каже співавтор незвичайної вежі Девід Маркс. Спорудження закінчили ще наприкінці листопада минулого року, а впродовж наступних місяців здійснювалася перевірка функціональності та безпеки. «Британські авіалінії», чию назву отримала вежа, мають з її власниками п’ятирічний спонсорський контракт.
 
Пасажири, які літають у лондонський аеропорт «Гатвік», тепер мають нагоду милуватися незвичайною спорудою з повітря. 
 
Вартість квитка на «сьоме небо» — 15 фунтів стерлінгів для дорослих, 7,5 фунта для дітей від 4 до 16 років, безкоштовно для немовлят. Тривалість перебування на оглядовому майданчику — 20 хвилин. Брайтон щороку відвідують 11 мільйонів туристів, iз них один мільйон закордонних.
 
Тому комерційний успіх вежі гарантовано.