«Голова в голову»: у Музеї мадам Тюссо з’явилися зображення Хілларі Клінтон і Дональда Трампа

05.08.2016
«Голова в голову»: у Музеї мадам Тюссо з’явилися зображення Хілларі Клінтон і Дональда Трампа

Схожі на оригінал.

У музеї воскових фігур у Лондоні та його філіалі у Вашингтоні з’явилися скульптурні зображення голів кандидатів у президенти США Хілларі Клінтон та Дональда Трампа, повідомляє британська газета «Дейлі Мейл». Щоправда, вони виготовлені не з воску, а з глини. Творці скульптур дали їм назву «Голова в голову» (Head-To-Head). Назви «Ніс у ніс» чи «Лоб у лоб» їм також пасували б. 
 
Для музею це не є новацією, бо він віддавна перед виборами виставляє зображення претендентів на Білий дім. Наразі виставлені лише голови з глини. Коли пiсля виборів 8 листопада стане відомий переможець, то глиняна голова перетвориться на повноцінну воскову фігуру 45-го президента США до дня його інавгурації.
 
Процес виготовлення голів кандидатів у президенти зайняв у майстрів-скульпторів Музею мадам Тюссо шість місяців, адже їм потрібно було до найменших подробиць схопити особливості обличчя кожного з кандидатів та передати індивідуальність кожного з них.
 
Головний скульптор музею Стівен Менсфілд має великий досвід. Йому вже доводилося виготовляти воскову скульптуру Хілларі Клінтон ще як першої леді, він також 2000 року створив скульптуру попереднього президента Джорджа Буша-молодшого. В музеї Тюссо виставлені скульптурні зображення всіх 44 дотеперішніх президентів США.
 
Президенти і кандидати в президенти зазвичай не мають заперечень, щоб їхнi фігури виставлялися в музеї Тюссо, а от щодо вуличної творчості майстрів графіті вони мають менше ентузіазму. Коли світом почала гуляти фотографія Хілларі Клінтон, яка зображена на стіні одного з будинків австралійського міста Мельбурн у чорній паранджі, то суд цього міста наказав власнику будинку прибрати зображення.
 
Той не погодився і попросив автора, відомого вуличного хуложника під псевдо Lushsux змінити зображення Клінтон на менш провокативне. Той зобразив Клінтон уже в бікіні в кольорах американського прапору. Суд залишився задоволеним і дозволив залишити зображення.
 
Цей же творець увічнив на стіні іншого будинку Мельбурна зображення Дональда Трампа в оголеному вигляді і в еротичній позі. Але судового рішення позбавитися такого живопису ще не було, повідомляє Сі-Ен-Ен. 
 
Скульптури Клінтон і Трампа в музеї виставлені «ніс у ніс», але у виборчій кампанії такої рівності немає. Телеканал «Фокс Ньюс» повідомив що відрив між кандидатами збільшився до 10% на користь Клінтон. 49% опитаних готові голосувати за неї, а 39% — за Трампа.