Олег Ляшко разом із командою допомагав селянам збирати врожай

05.08.2016
Олег Ляшко разом із командою допомагав селянам збирати врожай

Олег Ляшко на власному досвіді переконався, що буде добрий урожай.

Лідер Радикальної партії взяв участь у зборі врожаю зернових у селі Максим Козелецького району, що на Чернігівщині. Він проїхався на комбайні, допоміг згрібати овес на току.
 
За словами нардепа, кожен політик сьогодні має бути в полях, серед людей. 
«Урожай хороший — ціни на нього нема, а значить, зарплати в людей немає. Я тут, щоб захистити село», — зазначив лідер Радикальної партії після спілкування з фермерами. 
 
Ляшко переконаний: у першу чергу потрібно підняти закупівельні ціни на сільгосппродукцію, адже сьогодні її виробництво нерентабельне. 
 
«За тонну вівса, наприклад, зараз дають 3000 гривень, але ж рентабельна ціна — мінімум 3800 гривень.  Я вже мовчу про те, що в українських магазинах продуктів нашого виробництва не знайти», — обурювався Ляшко. 
 
За словами лідера Радикальної партії, його фракція у парламенті наполягає на тому, щоб повернути пільговий режим оподаткування сільгоспвиробникам, порушити питання про перегляд Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, щоб продавати більше нашої продукції за кордон, та зробити доступними кредити для селян. 
 
«У нас така благодатна земля, що ми можемо нагодувати не лише країну, а й півсвіту. Але для цього має бути державна політика, орієнтована на підтримку національного виробника. Треба радикально міняти політику».
 
Окрім того, селяни скаржилися нардепу на низькі пенсії, драконівські тарифи на газ, які немає з чого платити, відсутність роботи та високі ціни на продукти харчування.
 
У таких умовах у людей на ліки грошей не лишається, змушені економити навіть на хлібі. На підтвердження своїх слів люди показували Олегу Ляшку порожні гаманці.
 
Політик розповів, що вже зареєстрував законопроект про підвищення мінімальної пенсії до 3000 гривень, а також про безкоштовний базовий набір ліків для пенсіонерів. Але найголовніше, за словами нардепа, це створення робочих місць, бо без цього — економіку не відродиш.