Турчинов і Пашинський винні у "продажу" Криму і Донбасу - Сергій Каплін

05.08.2016
Турчинов і Пашинський винні у "продажу" Криму і Донбасу - Сергій Каплін

Народний депутат Сергій Каплін iз фракції «Блок Петра Порошенка» заявив, що написав запит на ім’я голови ГПУ Юрія Луценка, в якому звинувачує в «продажу» Криму і Донбасу секретаря РНБО Олександра Турчинова і нардепа з фракції «Народний фронт» Сергія Пашинського, які навесні 2014 року виконували обов’язки відповідно Президента і глави його адміністрації.
 
Про це Каплін сказав в ефірі одного з українських телеканалів, підкресливши, що це був свідомий «продаж» i за це Турчинов і Пашинський повинні бути засуджені.
 
«Я хотів би, щоб Юрій Віталійович (Луценко. — Ред) відреагував на мій депутатський запит про злочини проти держави з боку Турчинова і Пашинського, які — я з повною відповідальністю заявляю — продали Крим і продали Донбас. У той чи iнший спосiб — за гроші або за політичні дивіденди». Ми не маємо Донбасу і Криму через те, що команда «Народного фронту» — Турчинов, Пашинський, Аваков і К° — їхня «шайка-лійка» здала, по суті, кілька ключових, стратегічних для нашої країни регіонів», — сказав Каплін.
 
Він при цьому додав, що без Криму і Донбасу існування нашої країни, по суті, неможливо. «Не може бути стрункої економічної стратегії, не може бути домінування України на певних ринках за межами нашої держави як в економічному, так і в політичному відношенні», — сказав нардеп.
 
«Вони, жовтороті пост­майданiвськi політики, прийшли керувати багатомільйонною країною і просто розбазарили, «профукали» частину території України. Я вважаю це предметом для дуже серйозного розслідування. І я благаю українців домогтися позачергових виборів, викинути всіх людей Турчинова і Пашинського з Верховної Ради, позбавити їх будь-якого щита у вигляді мандата або своєї фракції, позбавити їх можливості шантажувати Президента, віддати їх під суд і засудити», — заявив Каплін.