Критикувати Президента всі мастаки

28.07.2016
Доброго дня, шановна редакціє! Передплачую вашу газету з 1991 року. Сподобалась вона мені патріотичністю, сприйняттям незалежності України, бо, як ви знаєте, в Західній Україні ставилися до Союзу інакше, ніж в інших областях України. У своїй газеті ви висвітлюєте широкий спектр новин і подій. Але останнім часом ви щось почали часто критикувати Президента Порошенка і теперішню владу. Ще не встигли щось зробити, а вже погано. Так, теперішня влада не ідеальна, має багато прорахунків, але й який спротив проти неї і всіх нововведень чиниться — у судах, у поліції, у місцевих радах. Я всі наші революції підтримувала, переживала, днювала і ночувала коло телевізора після роботи, скільки сліз виплакала від болю за людьми, які загинули. Тепер допомагаю грошима і пораненим, і військовим, які від нас пішли в армію (хоч я і не бізнесмен). І ось ви критикуєте того Порошенка — і олігарх, і не платить податки, і такий, і сякий. А кого б ви хотіли за Президента?! Хіба є хтось кращий на даний момент?
Так, він багато обіцяв, але як тому всі противляться! Порівнюють навіть з Януковичем, що хоче всю владу. Але ви вже знаєте, що коли два господарі в хаті — порядку нема. Ющенко і Тимошенко не могли порозумітися, до чого все дійшло. Якби не Ю.В. зі своїми президентськими амбіціями, то, може, й війни не було б, щось би зробили тоді, а Ющенко не мав команди однодумців, хоч і на нього нарікають дуже сильно.
А Порошенко знайшов однодумців, тому в нього може щось вийти. До того ж Європа, що не може дати ради з Путіним, змусить нас зробити все, щоб вийти з цієї економічної кризи і, дасть Бог, воєнної.
Я також спочатку хотіла, щоб вирішилося все й одразу, а потім зрозуміла, що так легко все не пройде, бо дуже вже все запущено і занедбано за всі роки Незалежності. Бо всі завжди дивилися на Росію — як та скаже, так і буде. Хоч тепер більшості очі відкрилися, які то «брати». І то не всі ще хочуть розуміти, що це справжній ворог України в усі часи. Тепер усе-таки щось змінилося, тому треба вірити і чекати, що все «розрулиться», бо бачите, як опирається стара система?! Тому громадські організації повинні діяти, «діставати» можновладців, депутатів на всіх рівнях, суддів, які неправильно судять, злодіїв, які в такий важкий воєнний час крадуть у важко хворих дітей, у поранених військових, просто в нас усіх.
І ще: якби офіційно ситуація в країні називалася війною, мали б воювати всі, а не їздити по курортах і ходити по барах. Тому й АТО — щоб не всі страждали і брали в цьому участь.
І не думаю, що Порошенко хоче, щоб в Україні нічого не змінилося, бо розуміє, що вся відповідальність лягає на нього як на Президента, тому й втручається у всі сфери життя й політики, і якби не він, то й Верховна Рада не приймала б ті закони, які по­трібні для змін у країні. Тому й надіємося й молимося, щоб усе в нас було добре! 
 
Лідія ГРИНИК
Трускавець, Львівська область