У пошуках кращого життя: Роман Зозуля та Руслан Ротань шукають роботу за кордоном

28.07.2016
У пошуках кращого життя: Роман Зозуля та Руслан Ротань шукають роботу за кордоном

Реалії українського футболу такі, що майстровиті футболісти сьогодні в ньому не затримуються. Знайти собі місце під вітчизняним футбольним сонцем пристойним виконавцям iз кожним роком стає все важче. Останнім часом площа футбольної оази в нашій країні зменшується неймовірно швидко, й похвалитися хорошим фінансовим «самопочуттям» нині можуть хіба що «Динамо» та «Шахтар».
 
При цьому виконувати роль «ковчега» й брати на борт усіх хороших хлопців вони вочевидь не планують.
 
Коли розпродавали «Металіст» Олександра Ярославського, «гірники» пригріли ледь не всіх харківських південноамериканців. Водночас особливого бажання поповнювати свій табір колишніми лідерами «Дніпра», гравцями національної збірної, вітчизняні флагмани не продемонстрували. Щоправда, зовсім без уваги «безробітних дніпрян» вони також не залишили.
 
Певно, по старій дружбі повернувся в «Шахтар» екс-форвард «біло-синьо-блакитних» Євген Селезньов, котрий, залишивши взимку «Дніпро» не зміг прижитися в російській «Кубані». Водночас динамівці повторно приймати на «баланс» старих знайомих — Руслана Ротаня та Романа Зозулю — не забажали, обмежившись підписанням угоди з Валерієм Федорчуком.
 
Нікого не зацікавив на Батьківщині й Артем Федецький, який активно намагається працевлаштуватися в Німеччині.
 
Одним із перших екс-«дніпрян», хто в літнє міжсезоння підписав контракт із закордонним клубом, став Євген Шахов. Не зумівши вибороти собі місце в заявці збірної України на Євро-2016, після повернення з розташування «синьо-жовтих» талановитий форвард доволі швидко узгодив деталі свого контракту з грецьким ПАОКом, за який, до слова, позавчора провів свій дебютний матч.
 
Так само, поза межами України, почали шукати собі місце нової роботи Ротань та Зозуля. От тільки контрактній конкретиці в їхніх перемовинах iз можливим працедавцем неабияк заважала шестимісячна дискваліфікація, накладена на футболістів у травні КДК ФФУ за застосування сили до арбітра під час кубкового матчу проти «Зорі».
 
Утім у вівторок хлопцям неабияк посміхнулася вдача. Апеляційний комітет ФФУ задовольнив їхній протест на вердикт дисциплінарної інстанції й удвічі скоротив термін покарання. Точніше, половину шестимісячного «бану» замінили на три місяці умовного покарання з річним випробувальним терміном. За таким умов обидва наші збірники, термін реальної дискваліфікації котрих спли­ває 15 серпня, тепер можуть сміливо вести перемовини про своє працевлаштування. Роман Зозуля практично вже вирішив долю свого майбутнього — в середу форвард пройшов медогляд в іспанському «Бетисі».
 
Щодо капітана збірної України Ротаня, то він, швидше за все, продовжить свою кар’єру в тель-авівському «Хапоелі», з котрим 34-річний футболіст активно вів перемовини в останні тижні.