Бізнесмени Угорщини зацікавились розвитком виноробства в Україні

26.07.2016
Бізнесмени Угорщини зацікавились розвитком виноробства в Україні

Про плани спільно розвивати галузь виноробства під час зустрічі з міністром агрополітики Тарасом Кутовим заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкен. «Наші експерти та бізнесмени зацікавлені у розвитку виноробної галузі та сільськогосподарських технологій України. Результати співпраці фермерських господарств наших країн матимуть затребуваність на ринках ЄС», — сказав він.
 
Зі свого боку Тарас Кутовий зазначив, що розвиток торговельно-економічних відносин у сфері АПК є взаємовигідним для обох країн. Міністр звернув увагу угорського посла на те, що на деякі галузеві держпідприємства, які підлягають приватизації, угорському бізнесу справді варто звернути увагу.
 
«Сьогодні є кілька державних підприємств, які мають бути приватизовані. Вони цікаві іноземним інвесторам, а деякі мають великі перспективи для угорських бізнесменів у розвитку виноробної галузі в Україні», — зазначив Кутовий.
 
Серед іншого міністр наголосив, що Україна зацікавлена у підписанні найближчим часом міжвідомчої угоди щодо виконання програми боротьби зі сказом на території України у 2016 році. Реалізація цієї програми сприятиме захисту територій України та ЄС від вірусу. Наразі співпраця у галузі ветеринарії, розвитку харчової промисловості, біоенергетики — серед головних напрямів діалогу між Україною та Угорщиною.
 
Як повідомляє прес-служба Мін­агрополітики, за результатами п’яти місяців поточного року товарообіг між Україною та Угорщиною продукції АПК дещо скоротився. Він склав 65,5 млн. дол., що на 4,3 млн. дол. менше, ніж за аналогічний період минулого року. Експорт становив 13,6 млн. дол., імпорт — 51,9 млн. дол.