З герба Тернополя вимагають зняти єврейську зірку Давида

22.07.2016
Цікаве відкрите звернення з підписами більш як двохсот громадських активістів адресували міському голові Тернополя та депутатам міськради. Йдеться в ньому про герб міста, затверджений уже в роки Незалежності.
 
На фото до цього повідомлення видно, що в його центрі зображено шестикутну зірку (інше трактування — що це шестипелюсткова лілея) та півмісяць. Багато років цей факт чомусь нікого особливо не хвилював. Наразі ж навколо герба почали розгорятися пристрасті. Небайдужі активісти вважають, що необхідно «замінити єврейську зірку Давида на традиційну для українців восьмикутну», а також «доповнити зірку і півмі­сяць християнським хрестом, котрий повинен повернутися на верхівку Тризуба».
 
Це, мовляв, відповідатиме й історичним артефактам, i тому факту, що переважна більшість населення у Тернополі є християнами. 
 
Відповідні зміни пропонується розглянути на найближчій сесії Тернопільської міської ради. А для детальнішого пояснення своєї позиції їх ініціатори радять звернутися до книги «Знаки часу. Розпізнавання», в якій автор, письменник з Івано-Франківщини Любомир Стринаглюк, написав про результати власного дослідження поширених знаків і символів.
 
 
Відтак цитують ось таке: «В есхатології зірку Давида асоціюють iз числом звіра 666 і антихристом... У кабалістичній нумерології гексаграма означає число 666. Люди, які визнають цю доктрину, вважають шестикутну зірку символом царства мошіаха, або антихриста...
 
Важливо знати: гексаграма у Святому Письмі не згадується жодного разу. Зірка, чи щит Давида, та інші назви символу — цілком умовні... Але дияволові замало того, що люди належать йому тільки через їхню пристрасть до земного. Він бажає їхнього свідомого і добровільного підпорядкування собі. Для цього він тисячоліття готує підміну: замість Бога — себе, замість Христа — антихриста, замість хреста — печать звіра...».