Бойовики з Росії відмовляються оплачувати похорони своїх колег

19.07.2016
За минулі вихідні окупаційні війська більше 160 разів обстріляли українські позиції — таку статистику оприлюднили у штабі АТО. 
 
Лише у неділю вдень та в ніч на понеділок було зафіксовано 64 обстріли. Найбільше дісталося нашим воїнам на Донеччині. Там iз важкого озброєння ворог здійснив 40 ударів: «Із заборонених Мінськими угодами 120-міліметрових мінометів, а також мінометів калібру 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів противник бив по наших укріпленнях в Авдіївці, Зайцевому, Майорську. Також 120-міліметрові міномети окупанти застосували поблизу Дачі, а міномети калібру 82 мм — біля Верхньоторецького. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та зенітної установки ворог стріляв по Новгородському», — повідомив речник штабу АТО Олег Сушинський.
 
На Маріупольському напрямку гаряче було поблизу Старогнатівки, Широкиного, Новоселівки та Гнутового, Павлополя і Мар’їнки. На Луганщині вівся вогонь по опорних пунктах у Новозванівці, Старому Айдарі, Оріховому. 
 
З українського боку обійшлося без жертв, ­трьох бійців поранено. У ворожому стані ситуація інша. «Двоє окупантів загинули і троє отримали поранення. Ці втрати понесли так звані 7-ма бригада, 3-тя бригада, а також 9-й так званий полк російських окупаційних військ. Відомі персональні дані одного зі знищених окупантів. Це командир розрахунку гаубичної артилерійської батареї зі складу так званої 3-ї окремої мотострілецької бригади 33-річний Олександр Вєхляєв», — зазначив на брифінгу в неділю речник адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.
 
Стало відомо про те, що військових РФ змушують оплачувати поховання товаришів по службі з власної кишені. Зокрема, вони відмовилися здавати гроші для ненависного їм самим колишнього командира полковника ­збройних сил РФ Олександра Бушуєва.

Щоправда, відомо про особливі обставини: у ЗМІ неодноразово з’являлася інформація, що він мав конфлікти з підлеглими, був неврівноваженим і проходив реабілітацію у психоневрологічному відділенні військового госпіталю Ростова-на-Дону, а «колеги» погрожували йому самосудом. 
 
Такі ситуації підривають єдність у лавах бойо­виків, вважають в українських спецслужбах. «Тривають негаразди у з’єднаннях противника. Зокрема, бойовики так званої 3-ї бригади, які перебувають на передових позиціях, висловили відверте невдоволення регулярними грошовими поборами з боку командування і відмовилися здавати на так звані представницькі заходи по 3 тисячі російських рублів щомісяця», — додав Мотузяник. Командування залишило «бунтівників» без гарячого харчування і погрожує продовжити термін перебування на передовій, що навряд чи зміцнить їхнiй бойовий дух.