Митники затримали українця з марихуанною на 5 млн. грн

15.07.2016
Незважаючи на те, що Нідерланди, де марихуана є легалізованим продуктом, територіально розташовані далеко від України, це не заважає українцям робити на забороненому продукті бізнес, як у голландців. Отже, нещодавно польські митники затримали українця, який вивозив 27 кілограмів марихуани з території України. Вартість такого багажу коштувала 800 тис. злотих (близько 5 млн. гривень). Наркотична речовина була схована в підлозі приватного автомобіля. 
 
Для перетину кордону з Польщею 47-річний громадянин України вибрав «червону смугу», однак не заявив про те, що перевозить якийсь товар. Під час першого митного контролю було знайдено дві упаковки із сухими рослинами. У результаті доскiпливого огляду в підлозі автомитники виявили ретельно упаковану наркотичну речовину. 
 
За інформацією правоохоронців, справу було передано в Центральне слідче бюро поліції. За спробу перевезти через кордон таку кількість наркотиків громадянину України загрожує позбавлення волі на термін до трьох років. За поданням Окружної прокуратури у Перемишлі районний суд арештував українця на три місяці. 
 
І такі випадки не поодинокі. Майже одночасно було затримано мешканців Чернігівської та Одеської областей, які вирощували коноплі та мак. Заарештувати порушників вдалося прикордонникам спільно з Національною поліцією та прокуратурою. Інформацію про протиправну діяльність здобули військовослужбовці оперативних підрозділів прикордонного відомства в Чернігівській та Одеській областях.
 
Спільна міжвідомча група провела обшук у двох приватних помешканнях, що в районі населеного пункту Добрянка Ріпкинського району Чернігівської області. Правоохоронці виявили чотири мішки з висушеною речовиною зеленого кольору, 43 одиниці культивованих рослин снодійного маку та 70 одиниць рослин, за зовнішніми ознаками схожих на коноплi.
 
Також прикордонники відділу «Ткаченково» Котовського загону (Одеська область) спільно зi співробітниками Національної поліції виявили плантацію, де незаконно вирощували мак (загалом понад 200 кущів). За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снодійного маку чи конопель».