Держлісагентство ліквідувало 210 пожеж за 2016 рік

05.07.2016
Держлісагентство ліквідувало 210 пожеж за 2016 рік

Зважаючи на те, що 27 відсотків українських лісів перебувають у підпорядкуванні різних органів влади та у зв’язку з пожежонебезпечним періодом, усіх керівників органів місцевої влади лісівники закликають сприяти боротьбі з пожежами.
 
Держлісагентство найближчим часом надаватиме максимальну допомогу південним областям. Лісові господарства на півдні України забезпечать паливно-мастильними матеріалами, спеціальною технікою та обладнанням, повідомила керівник Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич під час засідання міжвідомчого оперативного штабу комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Рішення про допомогу ухвалили на спільній нараді керівники обласних управлінь лісового та мисливського господарств. 
 
Вiд початку 2016 року в підвідомчих лісах вже довелося ліквідовувати 210 пожеж на площі 133 гектари. «Державні лісогосподарські підприємства завчасно розпочали підготовку до пожежонебезпечного періоду. На початок цього року в лісах функціонує мережа із 459 пожежно-спостережних веж, iз них 268 обладнано сучасними телевізійними системами спостереження. На оснащенні перебуває 630 пожежних автомобілів, 295 лісопожежних модулів, понад 1,6 тисячі тракторів із ґрунтообробним обладнанням, 842 мотопомпи, понад 8 тисяч ранцевих лісових обприскувачів та інші технічні засоби», – зазначила Христина Юшкевич.
 
Керівник Держлісагентства також наголошує: потрібно збільшити фінансування протипожежних заходів у п’яти областях південно-східного регіону України: «Погодні умови в цьому році можуть викликати значні пожежі у лісах та страшні екологічні наслідки. Тому спільна робота з урядом та керівниками всіх областей, пошук резервів і координація дій дозволять спрацювати на запобiгання проблем».
 
Тільки протягом тривалих вихідних (iз 25-го до 28 червня) державна лісова охорона Держ­агентства лісових ресурсів України ліквідувала тринадцять пожеж загальною площею майже 5 га.
На протипожежні заходи з метою збереження лісів виділять додатково 30 мільйонів гривень iз програм Міністерства аграрної політики та продовольства за рахунок перерозподілу коштів.