Прохолода з гарячих кранів: у Києві через борги відключили гарячу воду

01.07.2016
У розпал літньої спеки жителям 107 будинків у столиці буде прохолодно, адже Київенерго відключило постачання гарячої води за перевищення боргового ліміту. «Через порушення платіжної дисципліни кербудів та відсутність дій з вирішення проблеми заборгованості перед теплопостачальною компанією гарячу воду вже відключено 107 житловим будинкам. Їхній загальний борг перевищує 37 мільйонів гривень», — повідомили у прес-службі компанії. Йдеться про будівлі за адресами: Вишгородській, 45а/2, 45а/5, 45б/1, 45б/4, Княжий Затон, 9, Володимиро-Либідській, 16, Академіка Доброхотова, 24, Ежена Потьє, 9, Народного ополчення, 7, Миколи Матеюка, 4, Академіка Булаховського, 2, Предславинській, 34 та  Глібова, 5-7 — загальний борг який склав 13,8 млн. грн.
 
Наголосили, що «покарані» не всі боржники. Ще 222 будинки може спіткати та сама участь, адже їхня заборгованість за теплоенергію будинків перевищує 35 мільйонів гривень. Найбільшими винуватцями тут виявились житлово-експлуатаційні компанії, які обслуговують багатоповерхівки по вулицях: Юрія Кондратюка, 7, Бастіонній, 5/13, Івана Кудрі, 30, Предславинській, 26А, Панаса Мирного, 12, Академіка Богомольця, 2, Леоніда Первомайського, 3, Прирічній, 37, Верховинній, 35 та 37, Маршала Малиновського, 11, Анрі Барбюса, 37/1, Академіка Туполєва, 15Г та бульварі Лесі Українки, 11. 
 
У Київенерго пояснили, що вони неодноразово попереджали ЖБК, ОСББ та ЖЕО відключених будинків про наявність боргу, його розмір, наслідки, але жодної реакції не отримали. «У тому випадку, якщо кербуд не реагує на пропозиції компанії, у терміни, вказані у попередженні, енергопостачальна компанія відключає гаряче водопостачання». 
 

ДО РЕЧІ

Київ усе частіше перетворюється локально у зони малих катастроф. Після епічного фонтанування гарячої води біля станції метро Либідська у травні, коли прорвало теплотрасу, на днях уже інша вулиця столиці — Вишняківська у Дарниць­кому районі — перетворилася на річку через прорив мережі. Ситуація ускладнилась ще й тим, що на цій ділянці почав провалюватись асфальт, повідомив екс-голова району Генналій Синцов.
 
А головний київський «курорт» — Гідропарк — перетворився на величезний смітник посеред Києва, повідомив активіст Олександр Соколенко, опублікувавши фото заваленого брудом і відходами острова: «Фоторепортаж про те, на що «зусиллями» міської влади перетворився Гідропарк, з якого просто не вивозять сміття. Та й скидати киянам його фізично нікуди — контейнери для збирання відходів у зоні, де щодня відпочивають десятки тисяч осіб, просто відсутні». Ситуацію погіршує ще й те, що зона відпочинку елементарно не облаштована туалетами.