РАХУНКОВА ПАЛАТА

01.07.2016

Близько 15 млрд. доларiв

потрібно на відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу, повідомив віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку України Геннадій Зубко. За його словами, в цю суму входить також вартість ремонту житлових будинків і відшкодування збитків компаніям. 
 
Майже на 4 млрд. гривень
Кабмін збільшив витрати на будівництво Дністровської ГАЕС, затвердивши уточнений кошторис проекту в сумі 14,79 млрд. грн., відповідне розпорядження оприлюднено на офіційному урядовому порталі.
 
407 млн. гривень
заплатить «Укрзалізниця» за 20 тис. тонн дизпалива, яке збирається купити в компанії «ОККО-Бізнес контракт» бізнесмена Віталія Антонова, повідомляється на веб-порталі Держзакупівель.
 
400 млн. гривень
інвестує «ПАЕК» у будівництво зерноперевалочного комплексу на Миколаївщині (у селі Костянтинівка Новоодеського району), повідомила прес-служба компанії. Загальна потужність елеватора становитиме 100 тис. тонн одночасного зберігання зернових і олійних культур.
 
300 млн. євро
кредиту отримає Україна від Німеччини, повідомив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. За його словами, ці кошти будуть направлені на енергетику, інфраструктуру та залізничне господарство.
 
300 млн. гривень
виділив Кабмін на протипожежні заходи, заявив віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко. Йдеться про забезпечення максимальної координації зусиль щодо попередження пожеж, оперативного реагування та локалізації вогнищ загоряння на ранніх стадіях, запобігання пожеж на торфовищах.
 
220 млн. гривень
виділив Кабмін iз бюджету Міністерства оборони на будівництво житла для військових. Рішення КМ прийнято з метою переобладнання частини фондів Міноборони під житлові приміщення.
 
50 млн. гривень
просить Геннадій Москаль у Кабміну на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, що склалася в Закарпатській області після того, як її територією пройшли зливи з градом, повідомила прес-служба ОДА.
 
418 тис. робітників 
шкідливих професій позбавлені пільгових пенсій, Кабмін на 40% скоротив перелік професій і посад працівників iз так званих «списків №1 і №2» зi шкідливими умовами праці, повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.
 
769 осiб,
із них 447 дітей, в Ізмаїлi звернулися до лікарів після отруєння протягом 16-28 червня, повідомили у прес-службі ДСНС. У всіх постраждалих діагноз — гострий гастроентероколіт. У лікарнях ще знаходиться до сотні осіб, більшість — діти.