Недавній політв'язень Афанасьєв зустрівся з родинами Сенцова, Кольченка і Клиха

24.06.2016
Недавній політв'язень Афанасьєв зустрівся з родинами Сенцова, Кольченка і Клиха

Геннадій Афанасьєв, який 14 червня був звільнений з російської неволі в результаті обміну полоненими, не відпочивши й не долікувавшись як слід, почав морально підтримувати родини патріотів, насильно утримуваних на території РФ. У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що Афанасьєв став офіційним учасником процесу звільнення українських політв’язнів з російського полону.
 
Днями цей надзвичайно мужній хлопець зустрівся з родичами Кольченка, Сенцова, Виговського та Клиха. Нагадаємо, зокрема, що Кольченка та Сенцова затримали співробітники ФСБ у Криму навесні 2014 року, коли півострів анексувала Росія — їм інкримінували абсурдні звинувачення у тероризмі, а згодом засудили до 10 і 20 років колонії відповідно.
 
«Я за останній тиждень, крім того, що займався просвітницькою діяльністю серед журналістів, зустрівся з іншими звільненими політв’язнями, з родичами українців, які перебувають в ув’язненні в Росії. Всі свої емоції, все, що у мене всередині було, я їм віддав, щоб донести, що їхні хлопці повернуться додому», — поділився Афанасьєв. Він також написав листи підтримки іншим українцям, яких досі утримують в ув’язненні в Росії.
 
Після всіх перипетій, які трапилися з Афанасьєвим у полоні, він пере­йшов на спілкування лише українською мовою і з гордістю вдягається у вишиванку. Геннадій — уродженець Сімферополя, закінчив Таврійський національний університет за спеціальністю «право», працював фотографом. До анексії Криму Росією в 2014 році громадською діяльністю не займався, але під час військового вторгнення Росії на півострів став брати участь в акціях протесту й ходити на збори, на яких планувалися акції громадянської непокори окупаційній владі, виступи проти анексії. Перед «референдумом» у Криму брав участь у записі відеороликів на підтримку проукраїнських рухів. Особисто читав вірш Василя Симоненка «Де зараз ви, кати мого народу?»