Міцний «горішок»: «Київзеленбуд» розшукує фахівців, які доглядатимуть за білками

14.06.2016
Міцний «горішок»: «Київзеленбуд» розшукує фахівців, які доглядатимуть за білками

У Києві для білок наймуть доглядачів.

Таке незвичне оголошення розмістив на сторінці Facebook генеральний директор «Київзеленбуду» Сергій Симонов. «Що може бути кращим, ніж під час прогулянки парками столиці зустріти маленьких та чарівних білок, яких можна погодувати з власних рук? Тим паче що саме ці маленькі тварини є показником екологічності зелених зон та нашим абсолютним єднанням із природою.
 
Тому «Київзеленбуд» шукає фа­хівців-активістів, які б допомогли нам створити умови для комфортного проживання та розведення білок у парках Києва», — написав Симонов. Тих, хто зацікавиться вакансією, просили звертатися в офіційну групу «Київзеленбуду» в Facebook.
 
Окрім цього, як стало відомо, місто готове і має на те ресурси, щоб встановлювати годівниці й будинки для білок та купувати їм корм. За словами одного з керівників «Київзеленбуду» Романа Гладуняка, «хоча білок і годують самі кияни, їм цього харчування не вистачає». Тому треба зробити так, щоб білки в київських парках не просто виживали, а саме селилися і не зникали, стали справжньою окрасою міста. «Так, можливо, для цього люди повинні стати добрішими, але за допомогою фахівця, якого ми шукаємо, думаю, нам вдасться зробити це швидше і ефективніше», — вважає «зеленбудівець».
 
Якщо майбутній фахівець із життя білок добре знатиметься на їхніх звичках, розселенні, харчуванні, на якій висоті розміщувати годівниці та як покращити умови для тварин у парках, його візьмуть у штат і платитимуть зарплату. Тому всіх активістів і бажаючих також просили  долучитися до пошуку.