То чий ККД вищий?

08.06.2016
Шановна редакціє, у № 50 «України молодої» за 22-23 квітня мене вразив радісний коментар народного депутата ВР VІІ скликання, члена політради партії «Батьківщина» Андрія Павловського про підвищення зарплат чиновникам і депутатам. Дивне порівняння: «З 1 квітня підвищили не тільки тарифи для населення, а й зарплату чиновників і депутатів до 17,5 тис. грн.»
 
Шановні видавці й читачі нашої патріотичної газети «Україна молода», давайте проаналізуємо ці слова. Нас називають населенням, тож нам підвищили й до того драконівські здирницькі тарифи (не вказано конкретно, на скільки), а депутатам — зарплату.
 
Питається, а за що їм підвищили зарплату? За те, що ухвалюють закони проти українського народу, за знищення України, української нації, нашої дорогоцінної і священної землі? Вони ж усі мільйонери, сидять у м’яких кріслах вгодовані, майже ніколи немає повного складу в парламенті. Потрібна кількість голосів з’являється тільки тоді, коли їм це вигідно. 
 
У парламенті є справжні народні депутати, але їх одиниці. Дуже порядний, розумний і патріот України, взірець депутатства — це шановний Віктор Михайлович Пинзеник. Коли він був міністром фінансів, то за півроку було погашено всі закордонні борги. Ось із кого треба брати приклад.
 
Тепер перейдемо до реалій життя трудового народу. Шахтарі працюють у важких, небезпечних і шкідливих умовах на глибині 1315, 1390, 1500 м. На цій глибині підвищений атмосферний тиск (870-885 мм рт. ст. при нормі 780), що негативно впливає на всі системи організму людини.
 
На спуску-підйомі вони зазнають перевантажень. Шахтарі-гірники одягнені в робу, гумові чоботи з онучами, каски, на поясі саморятівник, акумулятор із лампочкою (кріпиться до каски), сумка з інструментами тощо. У шахті кругом протяги, а під час роботи роба шахтарів не висихає від поту, особливо на добувних дільницях. Наші гірники добувають залізну руду, створюють матеріальні цінності для країни. Наше місто — Кривий Ріг — стабільно розвивається. А яка ж зарплата наших гірників? Виявляється, що середня сумарна зарплата двох гірників така, як платня одного депутата. Парадокс!
 
За два останні роки гірникам не підвищували зарплату,  навіть є зменшення за недоплату профмайстерності (суміщення трьох і більше професій і виконання надскладних робіт). Ще й намагаються уряд і депутати відмінити підземний стаж і вихід на пенсію шахтарів у 50 років.
Таке-от сумне порівняння двох паралельних світів. 
 
Валентина ХАРЧЕНКО, 
пенсіонерка, мати двох шахтарів
Кривий Ріг, Дніпропетровська область
  • Українські митці — не російські

    Пам’ятаємо, як у післявоєнні роки сталінська камарилья вела боротьбу з т. зв. «космополітами», тобто тими людьми, які, побувавши в Європі, цікавились європейським способом життя, культурою, мистецтвом тих народів, яких московія «асвабаждала от гньота буржуазіі». >>

  • Добровольці не знали, що їх «вижиматимуть» без ротаційних хвиль мобілізації

    Якби не "знали, куди йшли" - то путінський бліц-кріг би вдався, і держава не мала б часу для отримання допомоги, організації спротиву та мобілізації суспільства. Не знали тільки, що цей час буде бездарно просраний. >>

  • Закон про мобілізацію поганий і запізнілий

    Нині ми отримали не просто поганий, а ще й запізнілий закон, який не посилить мобілізацію нових захисників, але цілком може послабити мотивацію тих, хто захищає країну вже не перший рік. >>

  • Мобілізація: чотири болючих питання

    Відповідати за мобілізацію мають вмотивовані та компетентні люди. Міноборони та ТЦК нічого не роблять, чекають на добровольців та тих, кого інколи хапають у бусік. >>