Полило і залило

24.05.2016
Полило і залило

Наслідки «торнадо» від «Київенерго».

Посеред дня у столиці трапився справжній колапс. Біля станції метро «Либідська» прорвало водопровід. Прорив був настільки потужним, що утворився 20-метровий фонтан. Унаслідок аварії водою змило автобус та пошкодило п’ять автівок. За словами рятувальників, потерпілих не було. «Дуже пощастило, що ніхто не потрапив під струмiнь води. Інакше наслідки могли б бути непередбачуваними», — коментує рятувальник Сергій.

Потоки води заблокували одну з ключових розв’язок на виїзді з центральної частини столиці. Невеликий затор утворився на вулиці Антоновича.

Прорив стався внаслідок планових випробувань «Київенерго» на теплотрасах міста. Перевіряли труби гарячого водопостачання та опалення на спроможність витримати великий тиск води.

Труба не витримала, через що й утворився гарячий гейзер. У свою чергу, «Київенерго» пообіцяло відшкодувати збитки автовласникам.

«У зв’язку з пошкодженням магістрального трубопроводу діаметром 1000 мм відбувся витік на поверхню охолодженої тепломережної води. В результаті на проїжджій частині утворилася вимоїна. Пошкодження тепломагістралі трапилося внаслідок високого рівня зношеності труб», — повідомили у прес-службі «Київенерго».

Асфальтове покриття проїжджої частини взялися відновити протягом двох діб.

Цікаво, що, за офіційною інформацією, яку можна переглянути на сайті «Київенерго», дана ділянка тепломережі експлуатується з 1984 року та вичерпала свій 25-річний нормативний ресурс. Її мали б відреставрувати ще в 2004-му. Проте, як бачимо, довелося чекати справжнього колапсу. До речі, така ситуація склалася у столиці з більшістю труб, які давно зношені. Тому задля власної ж безпеки досить часто мешканцям будинків доводиться самим дізнаватись, коли і хто може їх відремонтувати.